Βενέδικτος ΙΣτ’ Εφτασε στο Εδιμβούργο σήμερα το μεσημέρι

Στο Εδιμβούργο έφθασε ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣτ’ σήμερα το μεσημέρι στην πρώτη επίσκεψη προκαθημένου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στο Ηνωμένο Βασίλειο εδώ και 28 χρόνια. Εν πτήσει προς τη Σκωτία -πρώτο σταθμό της τετραήμερης επίσκεψης- ο ποντίφικας παραδέχθηκε ότι η Καθολική Εκκλησία απέτυχε να ενεργήσει αποφασιστικά απέναντι στα σκάνδαλα παιδεραστίας που έχουν κλονίσει βαθιά την εμπιστοσύνη των πιστών.

Στο Εδιμβούργο έφθασε ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣτ’ το σήμερα το μεσημέρι, στην πρώτη επίσκεψη προκαθημένου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στο Ηνωμένο Βασίλειο εδώ και 28 χρόνια. Εν πτήσει προς τη Σκοτία -πρώτο σταθμό της τετραήμερης επίσκεψης- ο Ποντίφικας παραδέχθηκε ότι η Καθολική Εκκλησία απέτυχε να ενεργήσει αποφασιστικά απέναντι στα σκάνδαλα παιδεραστίας που έχουν κλονίσει βαθιά την εμπιστοσύνη των πιστών.

Τον Πάπα Βενέδικτο υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο του Εδιμβούργου ο πρίγκιπας Φίλιππος, σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ, με την οποία θα συναντηθεί ο Πάπας στο κάστρο Χολιρουντχάουζ -σε μία κίνηση ιδιαίτερου συμβολισμού δεδομένου του σχίσματος μεταξύ της επισήμως προτεσταντικής Βρετανίας και της Καθολικής Εκκλησίας.

Ο προκάτοχος του Βενέδικτου, ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β’, ήταν ο πρώτος Πάπας που επισκέφτηκε τη Βρετανία, τέσσερις και πλέον αιώνες μετά το σχίσμα που οδήγησε στη δημιουργία της Αγγλικανικής Εκκλησίας.

Ο Πάπας θα κινηθεί στους δρόμους του Εδιμβούργου με το γνωστό «popemobil» και θα χοροστατήσει σε ανοιχτή λειτουργία στη Γλασκόβη. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι αναμένεται να συγκεντρωθούν στους δρόμους για να χαιρετήσουν τον ποντίφικα, ενώ ταυτόχρονα διοργανώνονται και διαδηλώσεις κατά της άφιξής του.

Εν πτήσει προς το Εδιμβούργο ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣτ’ παραδέχθηκε ότι η Καθολική Εκκλησία απέτυχε να ενεργήσει γρήγορα και αποφασιστικά απέναντι στα σκάνδαλα σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων από ιερείς.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Ποντίφικας δήλωσε ότι πρώτη προτεραιότητα της Καθολικής Εκκλησίας είναι τώρα να βοηθήσει τα θύματα και να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των πιστών.

Τα σχόλια του Πάπα είναι ίσως η πιο σαφής παραδοχή μέχρι στιγμής της αποτυχίας της Καθολικής Εκκλησίας να αντιμετωπίσει τα σκάνδαλα, και ήλθα λίγες ημέρες αφότου αποκαλύφθηκε πως τουλάχιστον 13 θύματα παιδεραστών ιερέων στο Βέλγιο οδηγήθηκαν στην αυτοκτονία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
Σίβυλλα
Helios Kiosk