Θα ολοκληρώσω σήμερα τον, ελπίζω, πλήρη κατάλογο των θυμάτων των ελληνικών τρομοκρατικών οργανώσεων. Θεωρώ ότι είναι στοιχειώδης οφειλή προς τα άτυχα αθώα θύματα της καταστροφικής μανίας και του πάθους για βία και αίμα, που συνιστά την ιδεολογία των απανταχού της Γης τρομοκρατών, μολονότι ξέρουν ότι ουδέποτε οδήγησαν σε έναν καλύτερο και δικαιότερο κόσμο.

Στην «Επαναστατική Μαχητική Αριστερά» οφείλεται ο τραυματισμός 39 επιβατών λεωφορείου από έκρηξη βόμβας (31.10.1985).

Από την «Επαναστατική Αλληλεγγύη» δολοφονήθηκε ο ψυχίατρος των φυλακών Κορυδαλλού Μάριος Μαράτος (19.2.90).

Από τους «Επαναστατικούς Πυρήνες» δολοφονήθηκε η υπάλληλος Ασφαλιστικής Εταιρείας Βιργινία Κωνσταντίνου, ενώ τραυματίστηκε και 30χρονος συνάδελφός της.

Στον υπό εξάρθρωση(;) «Επαναστατικό Αγώνα» οφείλεται ο τραυματισμός τριών διερχομένων πολιτών στην πλατεία Συντάγματος (12.12.2005).

Και θα καταλήξει ο κατάλογος των θυμάτων των τρομοκρατών με τα ονόματα των δολοφονηθέντων αστυνομικών από τους αριστερούς τρομοκράτες δολοφόνους (διότι αριστεροί δηλώνουν όλοι αυτοί οι μανιακοί εξολοθρευτές, πράγμα που επιμελώς αποσιωπάται).

Ο αστυφύλακας Χρήστος Μάτης, φρουρός σε υποκατάστημα της Εθνικής στα Πετράλωνα, δολοφονήθηκε από τη «17 Νοέμβρη» (24.12.1984). Οι αρχιφύλακες Βασίλειος Μπούρας και Γεώργιος Γεωργίου και ο ανθυπαστυνόμος Γεώργιος Δουγένης τραυματίστηκαν θανάσιμα σε ένοπλη συμπλοκή με μέλη της «Αντικρατικής Πάλης», όπου πρόλαβαν αμυνόμενοι να σκοτώσουν τον διάσημο «ήρωα» των τρομοκρατών Χρ. Τσουτσουβή (15.5.1985).

Ο αρχιφύλακας Νικόλαος Γεωργακόπουλος τραυματίστηκε θανάσιμα σε υπηρεσιακό λεωφορείο από έκρηξη βόμβας, που πυροδότησε η «17 Νοέμβρη», (26.11.1985).

Ο υπαστυνόμος β΄ Νικόλαος Τσιμπούρας δολοφονήθηκε εν υπηρεσία (2.2.91).

Ο αρχιφύλακας Ιωάννης Βάρης έχασε τη ζωή του σε υπηρεσιακό λεωφορείο από αντιαρματικό βλήμα που εκτόξευσε η «17 Νοέμβρη».

Ο αστυνομικός υποδιευθυντής Απόστολος Βέλλιος τραυματίστηκε θανάσιμα από έκρηξη βόμβας που είχε τοποθετήσει η οργάνωση «ΕΛΑ» (19.9.94). Ο αστυφύλακας Κωνσταντίνος Ζάμπαλας δολοφονήθηκε μέσα στο δικαστικό μέγαρο Ιωαννίνων (7.11.94).

Ο ανθυπαστυνόμος Αναστάσιος Μηζύθρας δολοφονήθηκε από άγνωστους μασκοφόρους στην πρεσβεία της Ελλάδας στην Τιφλίδα Γεωργίας.

Ο Χαράλαμπος Αμανατίδης, σκοπός στην οικία του στρατιωτικού ακολούθου της βρετανικής πρεσβείας, δολοφονήθηκε από άγνωστους τρομοκράτες, με πυροβόλο όπλο.

Ο αρχιφύλακας Αντώνιος-Νεκτάριος Σάββας δολοφονήθηκε στα Ανω Πατήσια, ενώ φρουρούσε οικία υπό προστασία μάρτυρος.

Και την Πέμπτη 24.6.2010 δολοφονήθηκε από βόμβα στο γραφείο του ο υπασπιστής του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιώργος Βασιλάκης. Κατάλογο των πολυάριθμων τραυματιών αστυνομικών, πολλοί εκ των οποίων έμειναν διά βίου ανάπηροι, δεν μπόρεσα να ανεύρω.

Είμαι βέβαιος ότι οι περισσότεροι δεν θυμόμαστε σχεδόν κανένα από τα ονόματα αυτά. Ουδείς μάς τα υπενθυμίζει, κανένας δεν τα τιμά και η κοινωνία μας έχει συνηθίσει να ανέχεται ή και ενίοτε να επικροτεί την τρομοκρατική δραστηριότητα των δήθεν κοινωνικών επαναστατών ή τιμωρών της νόμιμης βίας, που ισχύει σε κάθε κράτος ως ασπίδα προστασίας και ειρηνικής διαβίωσης των ανθρώπων στις σύγχρονες κοινωνίες.

Και θα καταλήξω υπενθυμίζοντας και πάλι τα ονόματα των τριών αθώων θυμάτων στη Μarfin (Αγγελική Παπαθανασοπούλου, Παρασκευή Ζούλια, Επαμεινώνδας Τσάκαλης και ο αστυνόμος Γιώργος Βασιλάκης). Για τη δικαίωσή τους αναμένομε να ταυτοποιηθούν τουλάχιστον οι δολοφόνοι τους.

jmarinos@tovima.gr