Στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών παρέπεμψε τον Τάσο Μαντέλη ο πρόεδρος του ΔΣΑ Δημήτρης Παξινός, για παράβαση του Κώδικα Δικηγόρων και του Κώδικα Δεοντολογίας και ειδικότερα για αναξιοπρεπή συμπεριφορά.

Ο κ. Μαντέλης έχει κληθεί μέχρι τις 8 Ιουνίου να παρέχει εξηγήσεις στα πειθαρχικά όργανα του Συλλόγου.

Τις «λίστες της ντροπής» ζητά η ΕΣΗΕΑ

Στο μεταξύ, το εποπτικό όργανο δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ, ζητά να δοθούν στη δημοσιότητα οι «λίστες της ντροπής», όπως τις χαρακτηρίζει, με όλους τους τυχόν επίορκους των αρχών της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

«Η ελληνική κοινωνία συγκλονίζεται από τις συνεχιζόμενες αποκαλύψεις για μίζες, δωροληψίες και λοιπές παράνομες πράξεις σχετικά με το σκάνδαλο ‘Siemens’. Πέρα από τις αποκαλύψεις για πολιτικούς, διάχυτες είναι οι φήμες για εμπλοκή και δημοσιογράφων, χωρίς, όμως, μέχρι στιγμής να ανακοινωθούν ονόματα.

»Υποχρέωση της πολιτείας είναι να γνωστοποιήσει όλους τους τυχόν επίορκους των αρχών της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, δίδοντας αμέσως στη δημοσιότητα τις ‘λίστες της ντροπής’, ώστε να μην διασύρεται ολόκληρο το σώμα των δημοσιογράφων στην ελληνική κοινωνία» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.