Τιμές για 187 νέα φάρμακα

Σε ισχύ από τη Δευτέρα το νέο Δελτίο Τιμών Φαρμάκων

Από τη Δευτέρα τίθεται σε ισχύ το νέο Δελτίο Τιμών Φαρμάκων που εκδόθηκε την Παρασκευή από το υπουργείο Ανάπτυξης με αριθμό 5/2009 και στο οποίο περιλαμβάνονται 187 τιμές νέων φαρμακευτικών προϊόντων.

Από τη Δευτέρα τίθεται σε ισχύ το νέο Δελτίο Τιμών Φαρμάκων που εκδόθηκε την Παρασκευή από το υπουργείο Ανάπτυξης με αριθμό 5/2009 και στο οποίο περιλαμβάνονται 187 τιμές νέων φαρμακευτικών προϊόντων.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, τα αιτήματα για την τιμολόγηση αυτών των νέων φαρμάκων είχαν κατατεθεί στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Ανάπτυξης από τις ενδιαφερόμενες φαρμακευτικές επιχειρήσεις μέχρι και τις 11 Σεπτεμβριου 2009, βάσει της Ερμηνευτικής Εγκυκλίου Α3-759/4/2/2008.

Από το σύνολο των 187 νέων τιμών, οι 146 αφορούν σε αντίγραφα, ενώ οι υπόλοιπες 41 σε πρωτότυπα φαρμακευτικά προϊόντα εκ των οποίων οι 3 αναφέρονται σε τελείως νέα φάρμακα – με νέες δραστικές ουσίες – που κυκλοφορούν για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά (VENBIG, VICTOZA, ELLAONE).

Το υπουργείο Ανάπτυξης ενέκρινε τιμές στα νεοκυκλοφορούντα σκευάσματα πρωτότυπα και όμοιας δραστικής ουσίας (αντίγραφα) σε εφαρμογή των διατάξεων της ισχύουσας υπ’ αριθμ. 8/09 Α.Δ. και με διαδικασίες που προβλέπονται από την Κοινοτική Νομοθεσία και μετά από γνωμοδότηση του ΕΟΦ και εισήγηση της Επιτροπής Τιμών Φαρμάκων.

Οπως τονίζει το υπουργείο, οι τιμές όλων των ανωτέρω νέων φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων προσδιορίστηκαν από τον μέσο όρο των τριών χαμηλότερων τιμών της ΕΕ, στον οποίον προστέθηκαν τα έξοδα εισαγωγής και οι υποχρεωτικές εκπτώσεις, οι δε τιμές των αντιγράφων στο 80% της τιμής των αντίστοιχων πρωτοτύπων τους.

Περιλαμβάνονται επίσης διαγραφές 555 φαρμακευτικών προϊόντων σύμφωνα με αντίστοιχες αποφάσεις του ΕΟΦ σε εφαρμογή της διαδικασίας του SUNSETCLAUSE για το 2009 ύστερα από αίτηση των κατόχων της άδειας κυκλοφορίας και 5 μεταβολές που αφορούν μόνο αλλαγή ονομασίας ή και υπευθύνου κυκλοφορίας, και όχι τιμές.

Ενδεικτικά αναφέρεται από το υπουργείο ότι, στο νέο Δελτίο Τιμών Φαρμάκων περιλαμβάνονται φάρμακα για αδενοματώδεις πολύποδες του εντέρου, για αιμοκάθαρση, για ρευματοειδή αρθρίτιδα, αντιϊκό νέας γρίπης για παιδιά, ανοσοσφαιρίνη, διαβητολογικά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Archive
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk