Η ΔΙΑΡΚΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ

Η κυβέρνηση ομοία εστί τοις Ελλησι… Οπως πολλοί Ελληνες αντιμετωπίζουν τα οικονομικά τους προβλήματα ελπίζοντας ότι… θα κερδίσουν το λαχείο (και… δεν θα ξέρουν τι έχουν!), έτσι και η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζει τον βίο της αφήνοντας κατά μέρος τα σχέδια για πρόωρες εκλογές. Το εκλογικό πινγκ-πονγκ είναι γνωστό. Ο αρχηγός της ΝΔ και αρχηγός της πλειοψηφίας της Βουλής εφέρετο αποφασισμένος να προσφύγει προώρως στις κάλπες. Οι σύμβουλοί του πίστευαν ότι το διαφαινόμενον από μηνών ρεύμα υπέρ του ΠαΣοΚ μπορεί να ανακοπεί καθώς εκτιμούν ότι ο κ.

Η ΔΙΑΡΚΗΣ  ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ | tovima.gr

Η κυβέρνηση ομοία εστί τοις Ελλησι… Οπως πολλοί Ελληνες αντιμετωπίζουν τα οικονομικά τους προβλήματα ελπίζοντας ότι… θα κερδίσουν το λαχείο (και… δεν θα ξέρουν τι έχουν!), έτσι και η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζει τον βίο της αφήνοντας κατά μέρος τα σχέδια για πρόωρες εκλογές.

Το εκλογικό πινγκ-πονγκ είναι γνωστό. Ο αρχηγός της ΝΔ και αρχηγός της πλειοψηφίας της Βουλής εφέρετο αποφασισμένος να προσφύγει προώρως στις κάλπες. Οι σύμβουλοί του πίστευαν ότι το διαφαινόμενον από μηνών ρεύμα υπέρ του ΠαΣοΚ μπορεί να ανακοπεί καθώς εκτιμούν ότι ο κ. Κ. Καραμανλής υπερισχύει προσωπικώς του κ. Γ. Παπανδρέου. Οι εκτιμήσεις και οι σχεδιασμοί φαίνεται ότι άλλαξαν μετά τον Κλαυσίγελω του Κορυδαλλού. O Πρωθυπουργός φέρεται ήδη αποφασισμένος να εξαντλήσει τα συνταγματικά όρια: η συμπλήρωση τετραετίας όμως είναι ανέφικτη, καθώς μεσολαβεί η λήξη της θητείας του Προέδρου της Δημοκρατίας. Η έλλειψη πλειοψηφίας 180 βουλευτών που απαιτείται για την εκλογή οδηγεί σε διάλυση της Βουλής και αναγκαστική προσφυγή στις κάλπες.

Ετσι ευρισκόμεθα τώρα στην αρχή μιας προεκλογικής περιόδου η οποία κατά παράδοσιν μπορεί να αποβεί καταστροφική για τη χώρα. Αν τα κόμματα, με πρώτο το κυβερνών, αποδυθούν σε λαϊκό αγώνα δρόμου με ρουσφετολογίες και άκριτες υποσχέσεις, η υπάρχουσα κρίση θα μας πτωχεύσει όλους.

Οσο επικίνδυνη όμως είναι μια μακρότατη προεκλογική περίοδος, τόσο χρήσιμη μπορεί να είναι! Το χρονικό διάστημα ενός έτους σε συνδυασμό με την αρχομένη και στην Ελλάδα οικονομική κρίση δίνει την ευκαιρία και στην Κυβέρνηση και στη Μείζονα Αντιπολίτευση ( Κυβέρνηση εν αναμονή αποκαλούσαν την Αξιωματική Αντιπολίτευση οι παλαιότεροι πολιτικοί) να δώσουν δείγματα γραφής.

Ο κ. Κ. Καραμανλής στον ρόλο του Πρωθυπουργού πρέπει να επιλέξει Πολιτική και να εφαρμόσει Μέτρα που θα δικαιολογούν την παρουσία της κυβερνήσεως και θα δείχνουν στους ψηφοφόρους τι πράγματι καλούνται να ψηφίσουν. Η αυξανόμενη ανεργία (και η ανεπάρκεια της Εκπαίδευσης για εξασφάλιση θέσεων εργασίας)· η ασφάλεια των πολιτών, που κινδυνεύουν από την έλλειψη μέτρων για την πάταξη της αυξανόμενης εγκληματικότητας· η απαράδεκτη, μη ελεγχόμενη ακρίβεια στις τιμές· η χρηματοδότηση των επιχειρήσεων από τις τράπεζες- αυτά είναι κρίσιμα θέματα στα οποία η κυβέρνηση πρέπει να δώσει τις δικές της απαντήσεις.

Ο κ. Γ. Παπανδρέου με τη σειρά του έχει την ευκαιρία να δείξει τις πολιτικές επιλογές του και τα προσόντα του σε μιαν ημέρα με την ημέρα Αναμέτρηση. Μιαν αναμέτρηση επιλογών και προγραμμάτων σε όλα τα πεδία της κυβερνητικής πολιτικής.

Ολοι θα δώσουμε τις εξετάσεις μας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Η Καλντέρα η επιλογή να εκδράμουν αυτές τις άκρως επικίνδυνες ημέρες, με τη μετάλλαξη Ομικρον να σαρώνει τα πάντα, στην αγαπημένη... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk