Κανείς δεν μπορεί να θυμηθεί πόσα καλοκαίρια έχουμε περάσει στο «Ρετιρέ» του Μega. Από την άλλη, το ότι Μega και ΑΝΤ1 κλείνουν εφέτος είκοσι χρόνια παρουσίας στο τηλεοπτικό τοπίο ίσως γίνει αφορμή να ανανεωθούν οι αναμνήσεις μας! Προς το παρόν, τις επόμενες εβδομάδες μεγάλοι αλλά και μικρότεροι ηθοποιοί του σήμερα θα έχουν την ευτυχία να αντικρίζουν καθημερινά τους εαυτούς τους με στάιλινγκ άλλης εποχής, κατά τα πρώτα χρόνια της καριέρας τους! Τα μόνα φρέσκα προϊόντα των καναλιών θα είναι οι ειδήσεις, οι ενημερωτικές εκπομπές και κάποιες ταινίες. Από αύριο το Μega θα προβάλλει τις σειρές «Η ώρα η καλή», «Οι αταίριαστοι», «Καρέ της Ντάμας», «Δέκα λεπτά κήρυγμα» νωρίς το πρωί. Το μεσημέρι θα βλέπουμε «Σαββατογεννημένες», «Μπαμπά μην τρέχεις», «Η νταντά», «Μαζί σου» και «Singles» από την επόμενη εβδομάδα, ενώ στη ζώνη υψηλής τηλεθέασης «Πολυκατοικία», «Μαύρα Μεσάνυχτα», «Λόγω τιμής». Οσοι ξενυχτάμε θα παρακολουθούμε «Ιχνη», «Φεύγα», «Αν θυμηθείς το όνειρό μου» και «Φρούτα εποχής». Το Σαββατοκύριακο στο πρόγραμμα μπαίνουν τα σίριαλ «Μάνα είναι μόνο μία», «Με δυο μαμάδες», «Ενας μήνας και κάτι», «Κάπου σε ξέρω», «Κάτι τρέχει με τους δίπλα», «Φάε τη σοκολάτα σου», «Επτά θανάσιμες πεθερές» και «Ποιος μας πιάνει».

Στον ΑΝΤ1 από αύριο, εκτός από επαναλήψεις κάποιων ξένων σειρών, έρχονται και αυτές που τείνουν να γίνουν κλασικές. Από νωρίς το πρωί θα προβάλλονται «Το πιο γλυκό μου ψέμα», «Δεληγιάννειο Παρθεναγωγείο», «Ιδιαιτέρα για κλάματα», το μεσημέρι «Λόλα», «Κωνσταντίνου και Ελένης», «Θα βρεις το δάσκαλό σου», «Το καφέ της Χαράς» και το βράδυ «40 κύματα», «Οι στάβλοι της Εριέτας Ζαΐμη», «Στον ήλιο του Αιγαίου», «Super μπαμπάς» και «Και… sera sera». Το Σαββατοκύριακο στην παρέα μπαίνουν τα (ελληνοποιημένα) «Φιλαράκια», «Εκείνες κι εγώ», «Βότκα πορτοκάλι», «Λίφτινγκ» και «Εγκλήματα».

Ο Αlpha μπορεί να μην επενδύσει τον χειμώνα σε ελληνικές σειρές, αλλά το καλοκαίρι οι… κονσέρβες θα έχουν ελληνική ετικέτα: «10η εντολή», «Εντιμότατοι κερατάδες», «Αν μ΄ αγαπάς», «Ερωτας με επιδότηση ΟΓΑ», «Θα σε δω στο πλοίο», «Κόκκινος κύκλος», «Μαργαρίτα», «Μη μαδάς τη μαργαρίτα», «Οδός Παραδείσου 7», «Οι ιστορίες του αστυνόμου Μπέκα» και «Τυφλόμυγα».

Και η ΕΡΤ ανατρέχει στο ψυγείο της, αν και το ανταποδοτικό τέλος καταβάλλεται και τους καλοκαιρινούς μήνες κανονικά! Επαναλήψεις διαφόρων εκπομπών, ξένων σειρών, ντοκυμαντέρ αλλά και ελληνικών σειρών από πραγματικά σκονισμένα αρχεία: «Οι άποικοι» (1988), «Στο κάμπινγκ» (1989), «Οταν ήμουν δάσκαλος» (1993), όπως και τα πιο πρόσφατα «Αμυνα ζώνης», «Καρυωτάκης» και «Χρυσά κορίτσια».