Τα Μπριζολάκια τα γνωρίζω από το 2008, όταν τα πρωτοεπισκέφτηκα και μίλησα με τον «ιδρυτή» τους Αντώνη Καφέτσιο, σεφ που μετά απο πορεία σε γνωστά εστιατόρια άραξε στην πολύβουη και πολύπαθη Ακαδημίας και άνοιξε ένα «ταπεινό» μπριζολάδικο.

Τα χοιρινά μπριζολάκια παραμένουν το σήμα κατατεθέν της μίνι ψησταριάς, το ίδιο και τα καλαμάκια-σουβλάκια του, όπως και το σουβλάκι χαλούμι.

Νόστιμη φέτα και γαλοτύρι, πραγματικές πατάτες, μπύρα σε ποτήρι, λαχανικά ψητά σχάρας, μπιφτεκάκια και μπόλικες επιλογές για τις ημέρες της νηστείας είναι κάποια από τα περιλαμβανόμενα στον κατάλογο.

Τώρα που άνοιξε λίγο ο καιρός, στο πεζοδρόμιο βγήκαν 2 ομπρέλες και 3-4 τραπεζάκια. Αν δεν σας ενοχλεί ο θόρυβος ή σας φαίνεται γοητευτική η κίνηση του δρόμου, μπορείτε να καθήσετε και έξω.

Οι τιμές ήταν και παραμένουν πολύ φιλικές, προσαρμοσμένες στις τσέπες του 2012. Για παράδειγμα, τα μπριζολάκα τα χοιρινά ή τα μπιφτεκάκια, θα σας κοστίσουν 6 ευρώ η μερίδα. Το σέρβις είναι φιλικό και χαμογελαστό. Δυστυχώς δεν είναι ανοιχτό το Σαββατοκύριακο, που η Ακαδημίας ερημώνει, αλλά την υπόλοιπη εβδομάδα μπορείτε να το τιμήσετε κανονικά. Δίνει σε πακέτο αλλά κάνει και ντιλίβερι.

Η καυτερή πιπερίτσα του καταλόγου καίει στ’ αλήθεια, δεν κάνει πλάκα.

Ακαδημίας Μπριζολάκια, Ακαδημίας 61, Αθήνα, τηλ. 210 3627 234

Διαβάστε ακόμη
Περίπατος στην Αθήνα: Μια Αγροτική Γωνιά στα Εξάρχεια
Περίπατος στην Αθήνα: Από τη Σανταρόζα στη Θεμιστοκλέους για μερακλίδικο ούζο
Περίπατος στην Αθήνα: Για σοκολατάκια στη Σοφοκλέους
Περίπατος στην Αθήνα: Στον πεζόδρομο της Κιάφας