Οι μαζικές κινητοποιήσεις που προέκυψαν μετά τα Τέμπη φωτίζουν μια βαθιά ανάγκη για ανασχεδιασμό της πολιτικής ζωής.
«Οσοι δεν διαθέτουν τα μέσα, δεν θα έχουν ίση πρόσβαση στο πολλά υποσχόμενο «Ωνάσεια Σχολεία».
Οσο κι αν ο Τραμπ προσπαθεί να γράψει τις δικές του σελίδες αυτοκρατορικού μεγαλείου, η ιστορία δεν χαρίζεται, διδάσκει ότι το πραγματικό μεγαλείο δεν μετριέται σε αστέρια πάνω σε σημαίες ή σε εκφοβιστικές πολιτικές, αλλά στη δύναμη της αλληλεγγύης.
Η Ελλάδα είναι μια χώρα που, παρά τα τεράστια ταλέντα και τις ικανότητες των πολιτών της, χάνει τους νέους της.
Η αγορά εργασίας στην Ελλάδα είναι πολυδιάστατη και απαιτεί σοβαρό ανασχεδιασμό. Όμως πως μπορούμε να προχωρήσουμε σε έναν εξορθολογισμό της;
Οι πανελλήνιες δεν είναι απλώς μια εξέταση, είναι ένας θεσμός που φορτώνει τους μαθητές με αδικαιολόγητη πίεση, κάτι που σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως του Νίκου, έχει σοβαρές συνέπειες στην υγεία τους.
Τα στατιστικά μιλούν από μόνα τους: Δύο στους τρεις νέους δηλώνουν υπερβολικό άγχος για θέματα δουλειάς.
Αντί η εκπαίδευση να λειτουργεί ως μια αυστηρή μετάδοση δεδομένων, θα πρέπει να πυροδοτεί την αναζήτηση και τη σκεπτική ανάλυση, δημιουργώντας πολίτες που δεν φοβούνται να ρωτήσουν «γιατί».
Η διαδρομή προς μια νέα επαγγελματική πορεία μπορεί να φαίνεται δύσκολη, αλλά είναι πλήρως εφικτή και ναι, σε οποιαδήποτε ηλικία
Παρότι επικρατεί ενθουσιασμός στη κοινή αντίληψη, μετά την άνοδο του ChatGPT, μία βαθύτερη κατανόηση της ιστορίας της αυτοματοποίησης παρουσιάζει διαφορετική εικόνα για το μέλλον της εργασίας.
Η συμπλήρωση του μηχανογραφικού αποτελεί καίριας σημασίας απόφαση και πρέπει να λαμβάνεται με προσεκτική και όχι επιπόλαια αποκρυπτογράφηση της προσωπικότητας, των κλίσεων του ατόμου, καθώς και των επαγγελμάτων που του ταιριάζουν.
Οι τέσσερις φίλοι αντιλαμβάνονταν κάτι που και οι σημερινοί οικονομολόγοι αρνούνται: Οτι οι άνθρωποι κινούν την οικονομία και όχι η μακροοικονομική πολιτική, και οι άνθρωποι είναι παράλογοι