Ένα από τα σοβαρότερα θέματα που σχετίζονται με τη διατροφή στην Ελλάδα είναι η παιδική παχυσαρκία. Σε Πανελλαδική μελέτη σε μαθητικό πληθυσμό ηλικίας 9-12 ετών, φάνηκε ότι 4 στα 10 παιδιά είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα. Ως ένας από τους κύριους λόγους παιδικής παχυσαρκίας αναδείχθηκε η χαμηλή ποιότητα της διατροφής των παιδιών, που προκύπτει μεταξύ άλλων […]
Στη Σπονδή θα βρεθεί για δύο μέρες, στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου, ο βραβευμένος με τρία αστέρια Michelin, σεφ Εμανουέλ Ρενό στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 20 χρόνια του ελληνικού εστιατορίου. Ο Ρενό, που είναι επικεφαλής στο Le Flocon de Sel στη Μεζέβ της Γαλλίας, προτείνει ένα ιδιαίτερο μενού, εμπνευσμένο από τις Άλπεις […]
Αυλαία ρίχνει το τρίτο Greek Gastronomy Festival, το φεστιβάλ γαστρονομίας στο Porto Carras της Χαλκιδικής, αυτή την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου με τον αγαπημένο μας σεφ και συνεργάτη του ΒΗΜΑGourmet Γιάννη Μπαξεβάνη. Το φεστιβάλ ξεκίνησε στις 17 Ιουνίου και κάθε Παρασκευή φιλοξενούσε από έναν έλληνα σεφ, γεμίζοντας το καλοκαίρι όσων βρέθηκαν στο Tsipouraki Restaurant στην PortoCarras […]
Αρκετές προσπάθειες ελλήνων παραγωγών να στραφούν στο εξωτερικό έχουν τραβήξει την προσοχή μας τον τελευταίο καιρό. Όταν όμως έρχεται η επιβράβευση οι προσπάθειες όλων μοιάζουν να δικαιώνονται. Έτσι λοιπόν, φέτος, στα Great Taste Awards, τον πλέον αναγνωρισμένο διεθνή διαγωνισμό στον χώρο της γεύσης, εννέα ελληνικά προϊόντα διακρίθηκαν. Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού περισσότεροι από 400 […]
Η ανάδειξη της ελληνικής κουζίνας είναι ο στόχος του φεστιβάλ γαστρονομίας που πραγματοποιείται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά φέτος στο Porto Carras Grand Resort της Σιθωνίας. Στο Greek Gastronomy Festival συμμετέχουν βραβευμένοι έλληνες σεφ και ανάμεσά τους ο Πατήρ Επιφάνιος που θα μυήσει τους καλεσμένους στη μοναστηριακή κουζίνα. Τα μαγειρέματα του φεστιβάλ πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή στο […]
Στην κατάψυξή μας υπάρχει πάντα μία Πίτα της Μαριάννας, αφού την ξεχωρίζουμε για τη νοστιμιά και την ποιότητα των υλικών της. Πλέον όμως έχουμε και την επίσημη «επικύρωση» των αρετών της. Τέσσερα αστέρια GreatTasteστον φετινό διαγωνισμό γεύσης, τον διεθνή διαγωνισμό τροφίμων, με περισσότερους από 500 κριτές και χιλιάδες ώρες τυφλών δοκιμών, κέρδισαν τα προϊόντα της […]
Εννοούμε μόνος κατάμονος, χωρίς οικογένεια, φίλους, κοπέλα, σκύλο, χρυσόψαρο και ιδανικά χωρίς tablet!
Μάθαμε ότι άνοιξε και πήγαμε να το δούμε. Ένα διαφορετικό από άποψη διακόσμησης μαγαζί με διαφορετικό για τα δεδομένα της περιοχής κατάλογο. Το Spiti mas στου Ψυρρή είναι αλλιώτικο γιατί μοιάζει με…σπίτι. Ένα κρεβάτι που δεσπόζει στον χώρο με κομοδίνο, γραφείο, πορτατίφ και την επιγραφή πάνω από το κεφαλάρι «Καλημέρα» σε προδιαθέτει να νιώσεις οικεία, […]
Μία νέα γαστρονομική πρόταση με βάση το μπέργκερ μπορούν να απολαύσουν από σήμερα και μέχρι τις 15 Αυγούστου οι επισκέπτες του Alexander’s Bar & Alexander’s Cigar Lounge στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία. Οι γευστικές επιλογές είναι τέσσερις και περιλαμβάνουν: μπέργκερ αστακού, σερβιρισμένο με τηγανητές πατάτες και φρέσκια, πράσινη σαλάτα, μοσχαρίσιο μπέργκερ με αστακό στη σχάρα επίσης […]
Στο Olive Garden του 11ου ορόφου του ξενοδοχείου Τιτάνια έχουμε βρεθεί αρκετές φορές και έχουμε θαυμάσει – ναι, εκτός από την υπέροχη θέα – τις εξαιρετικές γεύσεις του executive chef Χρήστου Τζιλήρα αλλά και τα ελληνικής προέλευσης πιάτα του που είναι ικανά να ανεβάσουν την Αθήνα κατηγορία στον χάρτη των γαστρονομικών προορισμών. Αυτό το καλοκαίρι […]
Τον καλοκαιρινό του κατάλογο μάθαμε πως εμπλουτίζει και το Hard Rock Café Athens της γνωστής διεθνούς αλυσίδας που το τελευταίο διάστημα στεγάζεται στην Αθήνα, στην Αδριανού 52, στο Μοναστηράκι. Το New York Strip Steak είναι ένα μεγάλο, ζουμερό φιλέτο μόσχου, επικαλυμμένο από μπαχαρικά, ενώ το Grilled Norwegian Salmon με βάση τον σολομό απευθύνεται σε όσους […]
Το It στο Κολωνάκι το ανακαλύψαμε πριν από λίγα χρόνια, αλλά το επισκεφτήκαμε ξανά και ξανά. Διότι είναι από τα πολύ ξεχωριστά μαγαζιά της πόλης που μένει πιστό στις υγιεινές και ταυτόχρονα νόστιμες επιλογές, ενώ μπορεί και ανανεώνεται συνεχώς. Το κυριακάτικο brunch του είναι διάσημο και τα τραπέζια πάντα κατειλημμένα ακόμη και από οικογένειες με […]
Ένα αλλιώτικο πάρτι… δρόμου υπόσχεται ότι θα είναι αυτό που διοργανώνει το Mama-Roux στον πεζόδρομο της Αιόλου την Παρασκευή 15 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ. Αφορμή για τους πανηγυρικούς εορτασμούς αποτελεί το… καλοκαίρι, εξ ου και το όνομα του πάρτι «Summer in the city». Στο event πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχουν το χοιρινό, τα λουκάνικα καθώς […]
Μια ιδιαίτερη βραδιά μας επιφυλάσσει το Black Duck Garden την Πέμπτη 14 Ιουλίου, μετά τις 9 το βράδυ, στον κήπο του. Με επίκεντρο τα φτιαγμένα με Παράγκα Sparkling δροσερά κοκτέιλ που θα σερβίρονται, ο ραδιοφωνικός παραγωγός του Pepper 96,6 Κοσμάς Δεβελέγκας θα πλαισιώσει με τις μουσικές επιλογές του ένα από τα πιο όμορφα πάρτι του […]
«Από το χωράφι στο τραπέζι» θα μπορούσε να είναι η ελεύθερη απόδοση του διεθνούς κινήματος «From farm to table» που φέρει την τοπική παραγωγή στο κέντρο της μαγειρικής δημιουργίας και συνδέει μία κουζίνα με έναν ή περισσότερους τοπικούς παραγωγούς. Τι σημαίνει αυτό με απλά λόγια; Να βάζουμε στο πιάτο μας φαγητό φτιαγμένο από τα υλικά […]
Oι νεαροί καρποί του φυτού κολοκύνθη (Cucurbita pepo) είναι ελαφριοί στη γεύση και ευέλικτοι στη μαγειρική. Πράγμα που σημαίνει ότι στην κουζίνα μας τα κολοκυθάκια μπορούν να μπουν σε αρκετά πιάτα: είτε να γίνουν δροσερή σαλάτα με ντρέσινγκ γιαουρτιού, είτε τηγανητά – αλευρωμένα ή μη –, είτε ψητά στη σχάρα, αλειμμένα με λάδι και σκόρδο. […]
Οταν η ξεχωριστή φιάλη έπεσε στα χέρια μου, αισθάνθηκα ότι περιείχε ποτό ή ένα μαγικό φίλτρο συλλεκτικής αξίας, καμωμένο σε κάποιο απόκρημνο μοναστήρι της Κεντρικής Ευρώπης. Σίγουρα, πάντως, όχι ελαιόλαδο. Και μάλιστα με τέτοιο όνομα: Pamako. Ρωτώντας, έμαθα ότι το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, που κυκλοφορεί εδώ και λιγότερο από έναν χρόνο στην αγορά, παράγεται στην […]
Εντεκα το πρωί. Κάθομαι πίσω από μια μεγάλη τζαμαρία, πίνοντας μια ζεστή σοκολάτα Valrhona και κοιτάζω τους περαστικούς που αφήνουν πίσω τους τα χρώματα των ρούχων τους καθώς κινούνται, σαν έργο τέχνης, και τότε συνειδητοποιώ πως εδώ κάποτε σχεδίαζε ο Γιάννης Τσαρούχης. Πέντε το απόγευμα. Καθώς φέρνω στα χείλη μου μια κούπα με πράσινο τσάι, […]