Αθηναϊκή σαλάτα που εντυπωσιάζει
Ο σεφ του δημοφιλούς εστιατορίου Cookoovaya μας δίνει τη δική του εκδοχή της Αθηναϊκής σαλάτας.
Ο σεφ του δημοφιλούς εστιατορίου Cookoovaya μας δίνει τη δική του εκδοχή της Αθηναϊκής σαλάτας.
Info
Χρόνος Προετοιμασίας:
15λΧρόνος Μαγειρέματος:
20λΒαθμός Δυσκολίας:
Υλικά
Για 4 μερίδες
- 1 κιλό σφυρίδα
- 400 γρ. πατάτες καθαρισμένες και κομμένες στα τέσσερα
- 200 γρ. καρότα κομμένα στη μέση
- 15 γρ. ξερό κρεμμύδι
- 3 κλωναράκια σέλινο
- 2 γρ. αλάτι
- 1 γρ. πιπέρι
- 5 γρ. ε.π. ελαιόλαδο
- 1 λίτρο νερό
Για τη μαγιονέζα
- 10 γρ. κρόκο αβγού
- 500 ml ηλιέλαιο
- 1 λεμόνι, χυμό και ξύσμα
- Αλάτι, πιπέρι
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- 1 κ.γ. ξίδι
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ψάρι, το κρεμμύδι το ελαιόλαδο, το νερό, το σέλινο, αλάτι και πιπέρι και τα βράζουμε για 10 λεπτά.
Προσθέτουμε τα καρότα και τις πατάτες και τα αφήνουμε στη φωτιά για 10 λεπτά ακόμα. Τα αποσύρουμε από την εστία και τα σουρώνουμε.
Χτυπάμε σε ένα μπολ με το σύρμα τον κρόκο, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι, να ομογενοποιηθούν πλήρως. Χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα, ενσωματώνουμε σιγά σιγά, σε σταθερή ροή λεπτής κλωστής, το ηλιέλαιο.
Στο τέλος προσθέτουμε το λεμόνι (χυμό και ξύσμα) και το ξίδι δυναμώνοντας το ανακάτεμα για να πήξει καλά η μαγιονέζα.
Ξεψαχνίζουμε σε ένα μπολ το ψάρι. Προσθέτουμε τα καρότα και τις πατάτες σε μικρά κομμάτια και τη μαγιονέζα. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.