Μεσολάβησε το Σαββατοκύριακο από τον ανασχηματισμό και δεν έχει καταγραφεί η αναστάτωση που επικράτησε και επικρατεί σε πολλούς βουλευτές της ΝΔ.  Κυρίαρχη αιτία αυτής της αναστάτωσης είναι η «επιβράβευση» (όπως την χαρακτηρίζουν) τριών βουλευτών της σκληρής γραμμής κατά των γάμων των ομόφυλων, όπως μας ενημερώνει ο ΒΗΜΑτοδότης.

Αισθάνονται…«αδειασμένοι», όπως λένε, για την αδικία επειδή κλήθηκαν να βάλουν πλάτη σε ένα νομοσχέδιο το οποίο δεν πίστευαν ακόμα και μετά από τηλεφωνικές παρεμβάσεις του ίδιου του πρωθυπουργού, ψήφισαν και εκτέθηκαν στους ψηφοφόρους τους: «Μας ζήτησαν», λένε, «να απορροφήσουμε κραδασμούς στις περιφέρειες μας και να έχουμε κόστος και τελικά επέλεξαν βουλευτές που κινήθηκαν ενάντια στο νομοσχέδιο αυτό».

Μάλιστα, οι πιο τηλεοπτικοί εξ αυτών (βλ. Καραγκούνης, Γκιουλέκας) … συνδικαλίζονταν στα κανάλια κατά του νομοσχεδίου και τώρα βρέθηκαν στο υπουργικό σχήμα, «ήταν η μόνιμη επωδός» αναφέρουν. Από την πλευρά τους, στελέχη της ΝΔ κοντά στον πρωθυπουργό επιβεβαιώνουν πως ο ίδιος δε λειτουργεί με αποκλεισμούς δημιουργώντας μια εικόνα μεγαλοθυμίας, όμως το ζήτημα είναι πως αυτά τα ωραία και ανοικτά – δημοκρατικά δεν τα έλεγαν στους βουλευτές προ της κάλπης για το επίμαχο νομοσχέδιο, καταλήγει ο ΒΗΜΑτοδότης.