Νέα εποχή, νέα ήθη θα μπορούσε να σχολιάσει κάποιος βλέποντα την κοκορομαχία των πολιτικών αρχηγών στα social media. Μια άτυπη κόντρα εντυπώσεων με στόχο τους ψηφοφόρους μικρότερων ηλικιών.

Μητσοτάκης και Κασσελάκης είναι δεδομένα οι πιο ενεργοί στο συγκεκριμένο κομμάτι προσπαθώντας να πλησιάσουν τον παλμό της νεολαίας. Ειδικά στο TikTok αμφότεροι δίνουν μεγάλο βάρος με την επικοινωνιακή ομάδα του πρωθυπουργού να δημιουργεί ορισμένα βίντεο τα οποία κατάφεραν να γίνει viral.

Θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί ότι με αυτόν τον τρόπο γίνεται μια προσπάθεια να πεισθούν οι νέοι να αφήσουν τις παραλίες και να πάνε στις κάλπες. Ωστόσο, κάτι τέτοιο φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.

Η μάχη μεταφέρθηκε στις εξέδρες

Γι’ αυτό όπως συνηθίζεται στην τελική ευθεία των εκλογών όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί στρέφονται σε ποιο παραδοσιακούς τρόπους προσέγγισης των ψηφοφόρων.

Δημήτρης Κουτσούμπας και Νίκος Ανδρουλάκης πραγματοποίησαν ήδη τις δύο μεγάλες τους συγκεντρώσεις στην Αθήνα. Ο Στέφανος Κασσελάκης το έπραξε την Πέμπτη, και τελευταίος θα μιλήσει την Παρασκευή στο Σύνταγμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι πολιτικοί αρχηγοί μέσα από την παραδοσιακή… συνταγή των μεγάλων συγκεντρώσεων προφανώς και θέλουν να κερδίσουν τις τελευταίες εντυπώσεις πριν από τις κάλπες της 9ης Ιουνίου. Φωτογραφίες και βίντεο με πλήθος κόσμου θα γεμίσουν τα Μέσα σε μια προσπάθεια να καταγραφεί το ρεύμα που έχουν πριν τις ευρωεκλογές.

Άλλωστε, πάντα η εικόνα είναι αυτή που μετράει. Κάτι που ήξερε όσο λίγοι ο Τάσος Μπιρσίμ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή και είχε συνδέσει το όνομά του με την κάλυψη των μεγάλων συγκεντρώσεων του Ανδρέα Παπανδρέου.

Οι μεγάλες συγκεντρώσεις ΚΚΕ και ΠαΣοΚ

Στο Σύνταγμα πραγματοποίησε την προεκλογική του συγκέντρωση το ΚΚΕ. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας από το βήμα τόνισε: «Από το κέντρο της Αθήνας, ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους της Ελλάδας που παρακολουθούν αηδιασμένοι το σόου της καταγραφής εκατομμυρίων, ακινήτων και μετοχών, ενώ εκείνοι μετρούν και το τελευταίο ευρώ για να βγάλουν το μήνα».

Στη συνέχεια είπε: «Την Κυριακή το βράδυ, όλοι οι εκβιασμοί, επιστρέφονται» ανέφερε, τονίζοντας «θα πάρει την απάντησή του ο κ. Μητσοτάκης που απειλεί τον λαό και τη νεολαία με αστάθεια, μνημόνια, σεισμούς, λοιμούς και καταποντισμούς, έτσι και δεν ψηφίσουν το κόμμα του. Την είδαμε τη σταθερότητά σας κ. Μητσοτάκη».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας στη μεγάλη συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Σύνταγμα

Όπως πάντα σε αυτά τις περιπτώσεις ο γερανός είναι απαραίτητος για να καλύψει τηλεοπτικά μια συγκέντρωση

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στη συγκέντρωση του ΚΚΕ

Λίγα χιλιόμετρα παρακάτω στο Θησείο μίλησε το βράδυ της Τετάρτης σειρά και Νίκος Ανδρουλάκης. Σε μια συγκέντρωση με ιδιαίτερο παλμό, πλήθος κόσμου βρέθηκε στο κέντρο της Αθήνας για να ακούσει τη μεγάλη ομιλία του προέδρου του κόμματος.

«Την επόμενη Κυριακή θα αγωνιστούμε και θα νικήσουμε. Θα είμαστε η ευχάριστη έκπληξη των εκλογών για κάθε πολίτη, αλλά και η δυσάρεστη έκπληξη για τον κ. Μητσοτάκη» λέει από το μικρόφωνο ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο κόσμος τον χειροκροτεί.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στην κεντρική προεκλογική ομιλία του (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Ιδιαίτερο παλμό είχε η προεκλογική συγκέντρωση του ΠαΣοΚ

Τα πράσινα κομφετί έδωσαν έναν πανηγυρικό τόνο στο κλείσιμο της συγκέντρωσης

Παίρνουν σειρά Κασσελάκης και Μητσοτάκης

Οι μεγάλες προεκλογικές συγκεντρώσεις εντός Αττικής θα κλείσουν ο Στέφανος Κασσελάκης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αμφότεροι θα μιλήσουν στο Σύνταγμα την ώρα που τα τελευταία 24ωρα έχει φουντώσει η μεταξύ τους κόντρα με φόντο τα Πόθεν Έσχες τους.

Την αρχή έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης στο Σύνταγμα. Λίγα 24ωρα μετά το σόου της Θεσσαλονίκης στο οποίο παρουσίασε το Πόθεν Έσχες του προκαλώντας αντιδράσεις ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να επιτεθεί εκ νέου στην Κυβέρνηση.

Τελευταίος θα μιλήσει, ως είθισται, ο Πρωθυπουργός. Την Παρασκευή ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει και αυτός από την πλατεία Συντάγματος στην τελευταία του ευκαιρία να πείσει τους τελευταίος αναποφάσιστους να στηρίξουν το κόμμα του.

Ο Πρωθυπουργός είναι άλλωστε εκείνος που έχει θέσει ψηλότερα τον πήχη απ’ όλους. Οι δημοσκοπήσεις του δίνουν ξεκάθαρο προβάδισμα, όμως εκείνος έχει θέσει ως στόχο το 33% που είχε πάρει το κόμμα τους στις προηγούμενες Ευρωεκλογές.

Παράλληλα, έχει επισημάνει πως μέσα από αυτή την εκλογική διαδικασία επιθυμεί οι πολίτες να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα σταθερότητας. Όλα αυτά βέβαια μένει να αποτυπωθούν το βράδυ της Κυριακής (09/06) στο εκλογικό αποτέλεσμα.