Αιχμές για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη, με αφορμή το ταξίδι του στα παλαιστινιακά εδάφη, άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στο MEGA το πρωί της Κυριακής, ενώ έδωσε συνέχεια στη μάχη της φέτας.

Ο Παύλος Μαρινάκης αναφερόμενος στην ακρίβεια είπε πως υπάρχει ένας επίμονος πληθωρισμός σε όλη την Ευρώπη και αποτελεί ένα πρόβλημα που το αντιμετωπίζει και η Ελλάδα.

«Δεν λύνεται με μαγικές συνταγές η ακρίβεια»

«Έχουμε κάνει σημαντικά βλήματα αλλά δεν ωραιοποιούμε καταστάσεις. Δεν λύνεται με μαγικές συνταγές η ακρίβεια. Η επιστολή του πρωθυπουργού στην Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν δεν είναι η πρώτη ενέργεια που γίνεται από τη χώρα μας για την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πρώτος ευρωπαίος ηγέτης που με μία συγκεκριμένη τεκμηρίωση θέτει το πρόβλημα σε αυτό το επίπεδο και επιλέγει αυτό το timing γιατί έχουμε ευρωεκλογές και το κάνουμε τώρα γιατί δεν θέλουμε να κάνουμε ευρωεκλογές με τοξικά στοιχεία εσωτερικής αντιπαράθεσης αλλά με μία συγκεκριμένη ατζέντα Ευρώπης».

«Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι και η ακρίβεια και βάζει στο τραπέζι τις προτάσεις και τα βήματα που πρέπει να γίνουν. Πλέον, έχουμε αρχίσει να μιλάμε για αύξηση εισοδήματος αλλά τα οφέλη δεν φαίνονται τόσο λόγω της ακρίβειας. Έχουμε ρίξει 44.000 πρόστιμα σε μία χώρα που δεν υπήρχε υπηρεσία ελέγχων».

Η μάχη της φέτας – Τι απαντά σε Κασσελάκη

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στον Στέφανο Κασσελάκη, όπου όπως είπε αναγκάστηκε χθες με ένα βίντεο να του απαντήσει για το παράδειγμα της φέτας για το οποίο μίλησε ο πρωθυπουργός στη Βουλή.

«Πήγε ο πρωθυπουργός στη Βουλή και έφερε το παράδειγμα της φέτας. Εκεί είχε ένα επίσημο έγγραφο από τον ΙΕΛΚΑ όπου έγραφε για όλες τις χώρες. Ο πολιτικός απατεώνας είναι αυτός που συγκρίνει διαφορετικά προϊόντα. Εκεί φάνηκε πως η χώρα μας δεν είναι η ακριβότερή χώρα στο συγκεκριμένο προϊόν. Η μειωμένη τιμή ήταν μία από τις έκτακτες παρεμβάσεις, και θα έχουμε επεξεργασία από το υπουργείο Ανάπτυξης. Όπως παρατάθηκε πολλές φορές το καλάθι του νοικοκυριού έτσι θα εξεταστεί και αυτή η παράταση».

Σε σχέση με το τι αναγράφεται στα σούπερ μάρκετ και την τιμή του παραγωγού, είπε:

«Το να υπάρχει πάνω στο προϊόν η τιμή του παραγωγού είναι μία ενδιαφέρουσα πρόταση και έχει να κάνει με την λογοδοσία και είναι στη λογική του e- Καταναλωτής».

Για τα μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια είπε:

«Η κυβέρνηση που μείωσε φόρους είναι η κυβέρνηση του Μητσοτάκη και έβαλε φόρους στα υπερκέρδη. Τα μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ έχουν κόστος 45,4 δις την τετραετία. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή δεν ήξερε πόσο είναι τα ΑΕΠ για την υγεία, είπε δίνω άλλα 5%. Όταν εμείς μιλάμε με βάση πραγματικά δεδομένα, και έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία ουτοπία πρέπει να το αποδομούμε. Όταν εμείς λέμε πως αυτά θα δώσουμε γιατί αυτά υπάρχουν και έρχεται ένας άλλος και λέει θα δώσει 10 πρέπει να μπορώ να δείξω πως είναι πολιτικός απατεώνας. Το 5% είναι 5 δις. τον χρόνο. Εμείς φορολογήσαμε τα υπερκέρδη. Είναι αλαζονικό να προεξοφλείς την ετυμηγορία των πολιτών αλλά αισιοδοξούμε. Η πραγματικότητα ίσως είναι κριτήριο για την ψήφο των πολιτών. Ο κόσμος στις 9 Ιουνίου πάει να μιλήσει για την Ευρώπη».

Αιχμές για το ταξίδι Κασσελάκη στην Βηθλεέμ και Ραμάλα 

«Δεν υπάρχει προηγούμενο διπλωματικής επίσκεψης στην ευρύτερη περιοχή, και να μην υπάρχει επίσκεψη στο Ισραήλ. Εμείς επιμένουμε στην κατάπαυση του πυρός. Να μην ξεχνάμε πως όλο αυτό ξεκίνησε από την τρομοκρατική οργάνωση της Χαμάς, άλλο που ο κ. Κασσελάκης λέει πως δεν είναι ακριβώς τρομοκρατική οργάνωση. Και εκεί σκοτώθηκαν άμαχοι. Στέλνουμε λάθος μήνυμα. Η ελληνική θέση είναι δίκαιη, υπέρ του αμυνόμενου και ταυτόχρονα με σαφές μήνυμα κατάπαυσης του πυρός. Είναι ευχάριστο κάποιος να ασκεί πολιτική με σέλφι και βίντεο αλλά όταν αυτό που πηγαίνει σε επίπεδο εξωτερικής πολιτικής αυτό είναι επικίνδυνο».