«Εσβησε» η… φωτιά με την συμβολή και της ελληνικής πρεσβείας μετά την απαράδεκτη επίθεση οπαδών της Φενέρμπαχτσε προς τον Εργκίν Αταμάν και μέλη της ελληνικής αποστολής, η οποία σημειώθηκε εχθές Τετάρτη 22/5 έξω από το ξενοδοχείο κατά την άφιξη της στο Βερολίνο.

Μόλις έφτασε η αποστολή των «πράσινων» στο ξενοδοχείο, εντελώς αναίτια και απαράδεκτα, εμφανίστηκαν οπαδοί της Φενέρ που αποδοκίμασαν έντονα τον Εργκίν Αταμάν και μάλιστα μερικά μέλη του επιτέθηκαν. Κάτι το απίστευτο. Μάλιστα ένας αστυνομικός τον έσπρωξε και τον πέταξε κάτω. Το θέμα θεωρείται λήξαν. Οι άνθρωποι της Euroleague απολογήθηκαν για το συμβάν τοσο στους ιθύνοντες του Παναθηναϊκού AKTOR όσο και στον Εργκίν Αταμαν προσωπικά εν μέσω πολύ καλού κλίματος. Ο προπονητής δέχθηκε και τη συγγνώμη της γερμανικής αστυνομίας.

Στο ξενοδοχείο βρέθηκε άμεσα ο Έλληνας πρόξενος Ηλίας Κλουβατος με εντολή και εποπτεία της πρέσβεως, Μάρας Μαρινάκη. Γενικά το προσωπικό της ελληνικής πρεσβείας κινητοποιήθηκε άμεσα και έτσι «έσβησε» η… φωτιά.

Η στιγμή της επίθεσης

Δεν ξεκινάει με τον καλύτερο τρόπο το Final 4 του Βερολίνου με οπαδούς της Φενέρμπαχτσε να είναι ιδιαίτερα προκλητικοί με την αποστολή του Παναθηναϊκού, τον οποίο αντιμετωπίζουν στον ημιτελικό της Παρασκευής.

Συγκεκριμένα, οπαδοί της Φενερ, περίπου 20 τον αριθμό περίμεναν την αποστολή του Παναθηναϊκού εχθές Τετάρτη 22/5 έξω από το ξενοδοχείο κατά την άφιξη της στο Βερολίνο. Οι οπαδοί αποδοκίμασαν τους παίκτες κι έβρισαν τον Αταμαν, ενώ κινήθηκαν απειλητικά προς το μέρος του.

View this post on Instagram

A post shared by CB (@cyprusbasket)

Αξίζει να σημειωθεί πως ακόμη και μέσα στο ξενοδοχείο οπαδός της τουρκικής ομάδας επιτέθηκε σε μέλη της αποστολής του Παναθηναϊκού και υπήρξε μεγάλη ένταση.