Αν και η έκβαση του τελικού για το LEN Champions League δεν δικαίωσε τις υψηλές προσδοκίες, ο Ολυμπιακός απέδειξε ότι παραμένει, χωρίς αμφιβολία, στην ελίτ του πόλο γυναικών.

Παρά το 16-10 από την πανίσχυρη Σαμπαντέλ, που διατήρησε στα σκήπτρα της στη διοργάνωση, η ομάδα του Δημήτρη Κραβαρίτη φεύγει από τη Βαρκελώνη έχοντας στο ενεργητικό της την παρουσία της σε ακόμη έναν τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης και την πεποίθηση ότι το 2025 θα βρίσκεται στην κορυφή της Ευρώπης.

Ένα «άγονο» διάστημα από τα μέσα της τρίτης περιόδου έμελλε να κοστίσει ακριβά στην ελληνική ομάδα καθώς μετά το γκολ της Βασιλικής Πλευρίτου για το -1 (8-7) επήλθε ένα απρόσμενο μπλακ άουτ. Όταν σκόραρε πάλι ο Ολυμπιακός η Σαμπαντέλ είχε ήδη ξεφύγει με μη αναστρέψιμη διαφορά (15-8), την οποία και προφύλαξε μέχρι τέλους.

Το τελικό αποτέλεσμα έστεψε την ισπανική ομάδα πρωταθλήτρια για έβδομη φορά. Ο Ολυμπιακός παρέμεινε στα τρία τρόπαια, τη στιγμή που στη συνολική συγκομιδή του έχει επίσης ένα Len Trophy και τα τρία ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ.

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 3-5, 3-6, 3-3

Ολυμπιακός: Σταματοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου, Χυδηριώτη 1, Ελευθεριάδου 1, Τριχά 1, Ξενάκη, Σιούτη 1, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Σάντα, Βασιλική Πλευρίτου 3, Δρακωτού 1, Μυριοκεφαλιτάκη 2, Νίγκρο.

Σαμπαντέλ: Έστερ Ράμος, Ματίλντε Ορτίθ, Λέιτον, Φαν ντερ Σλοτ 2, Κένινγκ, Κασάδο 1, Τζουστίνι 5, Γκαρσία Γκοδόι 2, Φόρκα 2, Μπεατρίζ Ορτίθ 1, Χουράδο, Γκονζάλες Λόπεζ 3, Καράσκο.