Άλλη μια συγκλονιστική εμφάνιση από την ομάδα πόλο των γυναικών του Ολυμπιακού, η οποία στον ημιτελικό του Final Four της Βαρκελώνης επιβλήθηκε με 16-12 της ισπανικής Ματαρό κι αύριο Κυριακή (21/4, 15:00) θα διεκδικήσει την επιστροφή του στην κορυφή της Ευρώπης ύστερα από το περυσινό διάλειμμα.

Οι «ερυθρόλευκες» επιβεβαίωσαν τον ρόλο του φαβορί στην πισίνα και στο δεύτερο μισό του αγώνα κυριάρχησαν. Παρότι η αντίπαλός τους επιχείρησε να σταθεί ανταγωνιστικά, με σπουδαία εμφάνιση στην τρίτη περίοδο και ομοβροντία από γκολ τα θρυλικά κορίτσια του Δημήτρη Κραβαρίτη απέκτησαν ξεκάθαρο προβάδισμα για τη νίκη – πρόκριση, το οποίο και διατήρησαν ως το τέλος.

Φυσικά δεν μπορεί να μην σταθεί κάποιος στη συγκλονιστική απόδοση της Νικόλ Ελευθεριάδου, η οποία τελείωσε το παιχνίδι με επτά προσωπικά γκολ, προσφέροντας την απαιτούμενη σιγουριά, τη στιγμή που η άμυνα των «ερυθρόλευκων» ήταν απροσπέλαστη.

Αντίπαλος του Ολυμπιακού στη μάχη για το τρόπαιο η κάτοχος Σαμπαντέλ.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 3-4, 6-2, 5-4

Ολυμπιακός: Σταματοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 1, Χυδηριώτη 2, Ελευθεριάδου 7, Τριχά 1, Ξενάκη, Σιούτη 3, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Σάντα, Βασιλική Πλευρίτου 2, Δρακωτού, Μυριοκεφαλιτάκη, Νίγκρο.

Ματαρό: Τέρε Μάρτι, Μορέλ, Βαν ντε Κράατς 3, Γκιράλ, Σέβενιχ 1, Κέζελι Νάγκι 3, Καμπράι, Νόγκε 2, Αβένιο, Μπερτράν 2, Εσπάρ 1, Κλαβέρια, Άαρτς.