Η Κέιτ Μίντλετον έκανε μία πολύ άστοχη κίνηση. Η δημοσίευση της «πειραγμένης» οικογενειακής της φωτογραφίας, αντί να κατευνάσει τα σενάρια γύρω από την κατάσταση της υγείας της, τα «φούντωσε».

Η ίδια θέλησε με την ανάρτησή της να δείξει πως είναι καλά και η υγεία της βελτιώνεται. Όμως, αν και αρχικά αυτή η ιδέα λειτούργησε και πέρασε τόσο στο λαό, όσο και στα ειδησεογραφικά μέσα, λίγο αργότερα γύρισε εναντίον της. Τα μεγάλα φωτογραφικά πρακτορεία εντόπισαν σωρεία ανακολουθιών, με αποτέλεσμα να αποσύρουν τη φωτογραφία και να σταματήσουν την αναπαραγωγή της ως επεξεργασμένη.

Την επομένη, η πριγκίπισσα της Ουαλίας ζήτησε δημόσια «συγγνώμη», ενώ ανέφερε πως «πειραματίζεται με το μοντάζ εικόνων». Για τους υποστηρικτές του Στέμματος, οι οποίοι έχουν εδώ και καιρό αναστατωθεί με την εξαφάνιση της, πλέον είναι αβέβαιη για την πραγματική της κατάσταση. Όλα αυτά οδήγησαν μία νέα έκρηξη εικασιών για την υγεία της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ενώ πλήθος αναλυτών έσπευσαν να εξηγήσουν τι έχει συμβεί με την «απαγορευμένη» φωτογραφία.

Το Sky News μέσα από μία εξέταση των δεδομένων της φωτογραφίας, ανακάλυψε κάποια ενδιαφέροντα πορίσματα για την εικόνα. Ειδικότερα, η φωτογραφία αποθηκεύτηκε στο Adobe Photoshop δύο φορές σε Apple Mac την Παρασκευή και το Σάββατο. Ενώ, μάλιστα τραβήχτηκε σε κάμερα Canon. Παρόλα αυτά, κανείς δεν μπορεί να πιστοποιήσει πότε τραβήχτηκε.

Από το εξώφυλλο της Vogue στην οικογενειακή φωτογραφία

Οι φήμες και οι εικασίες γύρω από την «πειραγμένη φωτογραφία» έχουν κατακλύσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το επικρατέστερο, ωστόσο σενάριο είναι πως η εικόνα είναι ολόκληρη μονταρισμένη.

Πιο συγκεκριμένα, στο παρελθόν η Κέιτ Μίντλετον είχε κάνει μία φωτογράφιση για τη Vogue, όπου εμφανίζεται μάλιστα και στο εξώφυλλο. Κάποιοι χρήστες των social media, λοιπόν μέσα από προγράμματα επεξεργασίας κατάφεραν να αποδείξουν ότι οι δυο φωτογραφίες, αν δεν είναι ίδιες, είναι τουλάχιστον πανομοιότυπες.

Γιατί παίζει με τις κάμερες;

Από τη μία πλευρά, η προσπάθεια ενασχόλησης με τα δημόσια καθήκοντά της, ακόμα και από το σπίτι της, μόνο θετικός οιωνός μπορεί να είναι για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον.

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας, ήδη από τις πρώτες μέρες της μακράς αποκατάστασής της, φρόντιζε να δουλεύει με τους συμβούλους της. Όσο της επιτρέπει η κατάστασή της, εκείνη εργάζεται και ετοιμάζει την επιστροφή της και στα δημόσια καθήκοντά της. Η ίδια μάλιστα, δεν παρέλειψε να κάνει μία αλλαγή στους ανθρώπους που έχει δίπλα της και φροντίζουν για τη δημόσια εικόνα της.

Από την άλλη πλευρά, η «εξαφάνιση» της Κέιτ Μίντλετον δε βοηθάει να ενισχυθούν οι φωνές που τη θέλουν να αναρρώνει. Στην πραγματικότητα και η σιωπή του Παλατιού σχετικά με το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε πυροδοτούν τις φήμες, ότι κάτι δεν πάει καλά.

Οι πηγές του Στέμματος δε σταματάνε να αναφέρουν ότι όλα κυλάνε ομαλά και προς το καλύτερο. Όμως, ο βρετανικός λαός δεν πείθεται ιδιαίτερα και ζητάει επίμονα να δει την πριγκίπισσα. Όμως, αυτό δε γίνεται. Ή γίνεται με λάθος τρόπο.

Πέρα από την εν λόγω φωτογραφία, η Κέιτ Μίντλετον απαθανατίστηκε από τους φακούς των δημοσιογράφων άλλες δύο φορές μετά την επέμβαση στην κοιλιακή χώρα, όπου υποβλήθηκε τον Ιανουάριο. Τη μία πριν την επίμαχη φωτογραφία στο αυτοκίνητο με τη μητέρα της, Κάρολ. Την άλλη, λίγες ώρες μετά την απολογία της, πάλι στο αυτοκίνητο με το σύζυγό της, πρίγκιπα Ουίλιαμ στο πλευρό της.

Η φωτογραφία με τον Ουίλιαμ στο αυτοκίνητο

Η φωτογραφία του πριγκιπικού ζεύγους στο αυτοκίνητο δεν άργησε να κάνει το γύρω του διαδικτύου. Οι αναλυτές, όμως δε δίστασαν να χαρακτηρίσουν την κίνησή της ως «σπασμωδική». Μία απόφαση να δράσουν γρήγορα και εσπευσμένα χωρίς κανένα όφελος για τους ίδιους.

Ο εμπειρογνώμονας του Παλατιού, Ρίτσαρντ Φιτζγουίλιαμ, σχολίασε ειδικότερα για το θέμα πως ήταν ακόμα μία αστοχία από την πλευρά της Κέιτ Μίντλετον, καθώς με αυτόν τον τρόπο κατάφερε να επισκιάσει την Ημέρα της Κοινοπολιτείας. «Η βασιλική οικογένεια με αυτόν τον τρόπο προσπάθησε ενδεχομένως να απαντήσει στο λαό που ζητά απεγνωσμένα μία εμφάνισή της. Αλλά δεν εννοούσε αυτό ακριβώς ο κόσμος», συμπλήρωσε ο ίδιος.

«Ήταν λάθος εξαρχής η απομόνωση της Κέιτ για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Αντιθέτως, θα έπρεπε να κάνει διακριτικές εμφανίσεις, για να δείχνει ότι όλα πάνε καλά. Παράλληλα, όμως να κρατάει και την ιδιωτικότητα της», κατέληξε ο εμπειρογνώμονας.

Ακόμα, οι θιασώτες του Στέμματος αμφισβητούν για ακόμα μία φορά ότι η Κέιτ Μίντλετον ήταν στο αυτοκίνητο. Πολλοί τείνουν να ισχυρίζονται πως το πριγκιπικό ζεύγος έχει βρει στο πρόσωπο της αδερφής της, Πίπα, ένα σωσία και τη χρησιμοποιεί.

Όλα αυτά δημιουργούν σύγχυση. Πλέον το κοινό είναι έτοιμο να θέσει υπό αμφισβήτηση κάθε νέο που προέρχεται από το Παλάτι για την πριγκίπισσα της Ουαλίας, επισήμανε ο Πήτερ Χαντ, πρώην ανταποκριτής του BBC. Ωστόσο, το ίδιο πρόκειται να συμβεί και για τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

«Καταβεβλημένη η Κέιτ»

Η Κέιτ Μίντλετον και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ δέχονται διαρκώς πυρά και βρίσκονται σε μία τεταμένη πίεση από το κοινό, το οποίο άλλοτε τους λάτρευε. Οι υποστηρικτές του Στέμματος τη δεδομένη στιγμή αμφισβητεί το αγαπημένο του ζευγάρι. Θεωρεί πως τους κοροϊδεύουν.

Οι ίδιοι νιώθουν αρκετά καταβεβλημένοι και γεμάτοι άγχος. Νιώθουν αρκετά πιεσμένοι, και αυτό ταλαιπωρεί περισσότερο την ήδη βεβαρημένη υγεία της πριγκίπισσας της Ουαλίας. Ενώ παράλληλα, η ίδια ακούει τις φήμες, οι οποίες έχουν φτάσει στο αποκορύφωμά τους. Τα πιο ακραία σενάρια είναι αληθοφανή και αρκετά ρεαλιστικά, όσο συνεχίζεται η «εξαφάνιση» της ίδιας.

Ενώ και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ στις δημόσιες εμφανίσεις του τηρεί «σιγή ιχθύος», απλώνοντας κι άλλο το «πέπλο του μυστηρίου».