Οι πληροφορίες που έρχονται από το Παλάτι πενιχρές και τα λάθη από την πλευρά της Κέιτ Μίντλετον συνεχίζονται.

Οι φήμες γύρω από την κατάσταση της υγείας της αναζωπυρώνονται με κάθε της δημόσια εμφάνιση, ενώ όλοι γύρω της κρατάνε «σιγή ιχθύος». Κανείς δεν ξέρει πλέον τι να υποθέσει μετά από τα απανωτά σφάλματα και τη σιωπή που η ίδια κρατάει. Πλέον, κάθε της δημόσια εμφάνιση αποτελεί ακόμα ένα νέο ερωτηματικό. Ενώ προκαλείται σάλος γύρω από το όνομά της.

H αναστάτωση στη βασιλική οικογένεια δε φαίνεται να καταλαγιάζει. Από τη μία πλευρά, η Κέιτ Μίντλετον είναι εκτός των καθηκόντων της, εξαιτίας της χειρουργικής επέμβασης στην κοιλιακή χώρα που υπεβλήθη τον Ιανουάριο. Από την άλλη πλευρά, και ο βασιλιάς Κάρολος δεν είναι το ίδιο ενεργός μετά τη διάγνωσή του με καρκίνο.

Αυτά από μόνα τους δίνουν μία εσωτερική κρίση. Όμως, το «πέπλο μυστηρίου», το οποίο απλώνεται πάνω από τις ασθένειες των δύο βασικών μελών της οικογένειας, δε βοηθάει και πολύ. Ο βρετανικός λαός ζητάει συχνά μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης απαντήσεις. Αλλά αυτές δεν έρχονται.

Στην αντίπερα όχθη, ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ, οι αυτοεξόριστοι του Παλατιού βρίσκονται σε ένα δίλημμα. Είναι μία ευκαιρία για αυτούς να επανέλθουν στις υπηρεσίες του Στέμματος, και να ανακάμψει η δημοτικότητά τους, ή όχι;

Τα παιχνίδια της Κέιτ με τις κάμερες

Η Κέιτ Μίντλετον μετά το χειρουργείο της, δεν έχει κάνει καμία δημόσια εμφάνιση. Ωστόσο, οι κάμερες των δημοσιογράφων κατάφεραν να την απαθανατισούν ήδη δύο φορές. Τη μία ήταν στο αυτοκίνητο με τη μητέρα της Κάρολ στη θέση του οδηγού. Ενώ τη δεύτερη με το σύζυγό της, πρίγκιπα Ουίλιαμ, και πάλι στο αυτοκίνητο, και με το διάδοχο στη θέση του οδηγού.

Η πρώτη φωτογραφία ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί, αν όντως δείχνει την πριγκίπισσα της Ουαλίας, ή την αδερφή της, Πίπα Μίντλετον. Ωστόσο, όσοι υποστηρικτές του Στέμματος είδαν την εν λόγω φωτογραφία έσπευσαν να τη σχολιάσουν στα social media. Παράλληλα, όμως αναρωτήθηκαν, για ποιο λόγο δεν οδηγεί η ίδια η Κέιτ Μίντλετον το αυτοκίνητο; Αυτό προκύπτει, καθώς στο παρελθόν δεν είναι λίγες οι φορές που έχει δείξει την αδυναμία της στην οδήγηση.

Η δεύτερη φωτογραφία ήρθε στο φως της δημοσιότητας, μόλις χθες, Δευτέρα 11/3. Λίγες ώρες μετά το σάλο που προκάλεσε η επεξεργασμένη εικόνα της, την οποία η ίδια και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ δημοσίευσαν για την ημέρα της Μητέρας.

Στη φωτογραφία, λοιπόν με το σύζυγό της, η Κέιτ Μίντλετον φαίνεται να προσπαθεί να καλύψει το πρόσωπο της από τις κάμερες. Οι δυο τους εθεάθησαν την ώρα που έφευγαν από το Παλάτι του Ουίνσδορ προς άγνωστη κατεύθυνση. Εκεί ακριβώς έγκειται και το ερώτημα «πού πήγαιναν;», αφού η πριγκίπισσα βρίσκεται στη φάση της ανάρρωσης και απέχει από τις βασιλικές της υποχρεώσεις;

Το Photogate της Κέιτ

Τέλος, η τρίτη φωτογραφία που σήκωσε τη μεγαλύτερη θύελλα αντιδράσεων ήταν η «πειραγμένη» ανάρτηση που έκανε το πριγκιπικό ζεύγος. Αναλυτικότερα, την Κυριακή επέλεξαν να δημοσιεύσουν μία φωτογραφία που δείχνει την Κέιτ με τα τρία της παιδιά.

Ενώ αρχικά τα μέσα ενημέρωσης διεθνώς την αναπαρήγαγαν, μετά από λίγο ένα προς ένα άρχισαν να την αποσύρουν. Ο λόγος: Η φωτογραφία θεωρήθηκε «επεξεργασμένη». Σταδιακά πολλοί χρήστες του διαδικτύου επεσήμαναν σημεία, στα οποία ήταν φανερό το μοντάζ.

Εν τέλει, η ίδια εξήγησε μέσα από ανάρτησή της, πως ασχολείται ερασιτεχνικά με το φωτομοντάζ και για αυτό υπήρξαν αρκετές αστοχίες.

Μουσικές καρέκλες με το θρόνο

Μπορεί η Κέιτ Μίντλετον να κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο, αλλά δε σημαίνει ότι δεν αναμένει εναγωνίως να αναλάβει τα καθήκοντά της σε διαφορετικό ρόλο, όμως.

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας έχει προχωρήσει σε δύο πολύ σημαντικές κινήσεις, οι οποίες υποδηλώνουν πως εποφθαλμιά την άμεση άνοδό της στο θρόνο. Από τη μία πλευρά, επιλέγει για συμβούλους της πρώην συνεργάτες της βασίλισσας Ελισάβετ. Από την άλλη πλευρά, κάνει η ίδια προσπάθειες για να λύσει τα προβλήματα και να γεφυρωθεί το χάσμα με τους Σάσσεξ.

Όμως, η Κέιτ Μίντλετον είναι η μόνη που προσπαθεί να κυριαρχήσει έναντι της βασιλείας του Καρόλου. Η ίδια η σύζυγός του, βασίλισσα Καμίλα, προσπαθεί να γράψει τη δική της ιστορία στη βασιλική οικογένεια.

Πιο συγκεκριμένα, η βασίλισσα πρόκειται να είναι η πρώτη σύζυγος μονάρχη που θα ηγηθεί μίας αρχαίας παράδοσης. Είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός για το θεσμό και η ίδια θα πετύχει το σκοπό της, να γράψει ιστορία στη βασιλεία της Μεγάλης Βρετανίας.

Η ανακοίνωση του Ναού

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε ότι θα καλωσορίσουμε την Αυτή Μεγαλειότητα την βασίλισσα στον Καθεδρικό Ναό του Worcester τη Μεγάλη Πέμπτη (28 Μαρτίου), καθώς φιλοξενούμε τη λειτουργία του Royal Maundy.

Η Αυτού Μεγαλειότητα η βασίλισσα θα διανείμει τα δώρα του Βασιλικού Maundy εκ μέρους της Αυτού Μεγαλειότητας βασιλιά Καρόλου στη φετινή λειτουργία.

Η βασίλισσα θα παρουσιάσει τελετουργικά νομίσματα σε 75 άνδρες και 75 γυναίκες (αντίστοιχα με την ηλικία του Μονάρχη), από όλη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένων 39 ατόμων από τη δική μας επισκοπή που καλύπτει το Worcestershire και το Dudley.

Το δώρο παρουσιάζεται ως αναγνώριση της υποδειγματικής χριστιανικής τους υπηρεσίας στην εκκλησία και την κοινότητα για πολλά χρόνια.

Τον τελευταίο καιρό ήταν η παράδοση η λειτουργία να ταξιδεύει σε διαφορετικούς καθεδρικούς ναούς και πραγματοποιήθηκε για τελευταία φορά στο Worcester το 1980.

Για τους σκοπούς της λειτουργίας, ο Καθεδρικός μας ναός θα γίνει «Chapel Royal» με τη βασιλική Χορωδία του Παρεκκλησιού να τραγουδά παράλληλα με τη χορωδία του Καθεδρικού.

Η λέξη «Maundy» προέρχεται από τη λατινική λέξη που σημαίνει «Εντολή». Ήταν αυτή την Πέμπτη, την ημέρα πριν πεθάνει, που ο Ιησούς έδωσε στους μαθητές του αυτό που περιέγραψε ως νέα εντολή: «να αγαπάτε ο ένας τον άλλον όπως εγώ σας αγάπησα» », έγραψε η λεζάντα του Ναού, όπου θα παραστεί η βασίλισσα Καμίλα.

Οι πρακτικές του βασιλιά Καρόλου

Το ζήτημα που προκύπτει από αυτές τις τακτικές είναι τι θα κάνει για όλα αυτά ο βασιλιάς Κάρολος; Ποια είναι τα επόμενα βήματά του;

Προκειμένου να επιλύσει όλα αυτά τα ζητήματα που έχουν δημιουργηθεί κατά την απόσυρσή του από τα δημόσια καθήκοντά του, ο ίδιος αναγκάζεται να εργάζεται περισσότερο από όσο επιβάλλεται στη θέση του. Αρχικά προσπαθεί να «συμμαζέψει» τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, ο οποίος και αυτός φαίνεται να έχει βάλει τα δημόσια καθήκοντά του σε δεύτερη μοίρα.

Εν συνεχεία, προσπαθεί να συγκρατήσει και τη σύζυγό του, η οποία την περασμένη εβδομάδα είχε απομακρυνθεί από τα βασιλικά της καθήκοντα και είχε αποχωρήσει για ταξίδι αναψυχής, αφού είχε δηλώσει κουρασμένη από τις παραπανίσιες υποχρεώσεις της.

Μάλιστα, πρόσφατα κυκλοφόρησε μία φήμη που θέλει τη βασίλισσα να έρχεται σε ρήξη με τον πρωτότοκο γιο του βασιλιά Καρόλου. Όπως αναφέρουν δε τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, αυτός είναι και ο λόγος που ο ίδιος δε μετέβη στη μνημοσύνη τελετή για το νονό του τέως βασιλιά Κωνσταντίνο.

Έτσι, λοιπόν για να δώσει ένα τέλος σε όλα αυτά, ο μονάρχης παραμένει ενεργός. Βέβαια, κάποιος θα μπορούσε να πει ότι κάτι τέτοιο είναι και ευτυχές. Μιας και αυτό αποδεικνύει πως η κατάσταση της υγείας του βελτιώνεται και ανταποκρίνεται πλήρως στη θεραπεία του.

Ο βασιλιάς Κάρολος χθες, Δευτέρα 11/3, απευθύνθηκε για πρώτη φορά στο λαό, μετά τη διάγνωση. Κατά τη διάρκεια του μαγνητοσκοπημένου διαγγέλματός του, ο ίδιος δήλωσε έτοιμος να συνεχίσει να υπηρετεί τους Βρετανούς υπηκόους του.

Το τέλος μίας κρίσης

Όλα ακόμα είναι στον αέρα. Κανείς δεν ξέρει τι πρόκειται να συμβεί, ιδίως με το κομμάτι της διαδοχής. Ο βρετανικός λαός είναι έτοιμος, όπως φαίνεται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να υποδεχθεί τον πρίγκιπα Ουίλιαμ. Όπως άλλωστε είναι έτοιμη και η Κέιτ Μίντλετον για την αλλαγή αυτή.

Ωστόσο, ο βασιλιάς Κάρολος δε θέλει ακόμα να αφήσει το θρόνο. Αυτό είναι ιδιαίτερο λογικό, αφού αποτελεί το μακροβιότερο διάδοχο στην ιστορία του Στέμματος. Το κρίσιμο ταξίδι στην Αυστραλία τον Οκτώβρη θα ξεκαθαρίσει το θολό τοπίο.