Στην περίπτωση της Emma Stone το «συμβαίνουν αυτά και στις καλύτερες οικογένειες» δεν μπορεί να βρει καλύτερη εφαρμογή. Σκισμένο φόρεμα και Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου να μπουν στη ζυγαριά. Ποιος νοιάζεται για ένα ανοιχτό φερμουάρ κι ένα στρίφωμα;

Η Emma Stone στην 96η τελετή των Βραβείων Όσκαρ ήταν, ίσως, η πιο συγκινημένη αλλά και η υπερκινητική παρουσία. Τι να σου κάνει και το -κατά τα άλλα υπέρκομψο- φόρεμα Louis Vuitton; Πόσο να αντέξει.

Ο φάκελος άνοιξε και το όνομά της αντήχησε στην αίθουσα. Αφού έδωσε μια ζεστή αγκαλιά στον Γιώργο Λάνθιμο, η Emma Stone κατευθύνθηκε προς τη σκηνή όταν και κατάλαβε ότι το φόρεμά της στο πίσω μέρος είχε ανοίξει.

Στο τελευταίο σκαλί κοντοστάθηκε. Έβαλε το χέρι της στο φερμουάρ που βρισκόταν στην πλάτη της και βεβαιώθηκε για το ατύχημα. Η λαχτάρα της να παραλάβει το χρυσό αγαλματίδίο της δεν κάμφθηκε λεπτό.

«Το φόρεμά μου χάλασε. Νομίζω ότι συνέβη κατά τη διάρκεια του “I’m just Ken”. Είμαι αρκετά σίγουρη», είπε στο κοινό η Emma Stone κι ένα δυνατό συγχρονισμένο γέλιο ακούστηκε. Η Emma Stone με τον αυθόρμητο και άνετο τρόπο της, εντυπωσίασε για ακόμα μια φορά.

Της απονομής της είχε προηγηθεί η θεαματική εμφάνιση του Ryan Gosling επί σκηνής. Εκεί μάλλον η Emma Stone τα έδωσε όλα με αποτέλεσμα να γίνει μια μικρή ζημιά.

Λίγα λεπτά αργότερα, όταν βρέθηκε μπροστά στους δημοσιογράφους για δηλώσεις, το φόρεμα είχε φτιαχτεί. Μίλησε για τη συγκίνηση, τη χαρά και την ευγνωμοσύνη της, μίλησε και για τι στιλιστικό της ατύχημα. «Ήμουν τόσο εντυπωσιασμένη με τον Ryan και με όλο αυτό που έκανε. Μου πήρε το μυαλό και… έγινε», είπε η Emma Stone.

Κατά την παραλαβή του Όσκαρ της, η Emma Stone είπε μεταξύ άλλων: «Ήταν ένα δώρο ζωής η Μπέλα Μπάξτερ. Δεν αφορά μόνο εμένα όλα αυτό, αλλά μια ολόκληρη ομάδα που συναντηθήκαμε για να δημιουργήσουμε ένα σύνολο που ξεπερνά το επιμέρους άθροισμα των μερών του.

Είμαι βαθιά ευγνώμων που μπορώ να μοιραστώ αυτό το βραβείο με όλα τα μέλη του καστ, με όλα τα μέλη του συνεργείου και με κάθε άτομο που προσέθεσε την αγάπη του για να γυριστεί αυτή η ταινία».