Η Έμα Στοόυν ήταν εκείνη που επικράτησε τελικά στο μπρα ντε φερ με την Λίλι Γκλάντστοουν για το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου. Παρά τα προγνωστικά που έδιναν φαβορί την Γκλάντστοουν, η οποία θα γινόταν η πρώτη ιθαγενής ηθοποιός που θα κέρδιζε Όσκαρ ερμηνείας, το αγαλματάκι κατέληξε στα χέρια της μούσας του Γιώργου Λάνθιμου για την ερμηνεία της ως Μπέλα Μπάξτερ στο «Poor Things». Αυτό είναι το δεύτερο Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου που κερδίζει η Αμερικανή μετά από εκείνο για το ρόλο της στο La La Land.

Η Στόουν ανέβηκε στη σκηνή εμφανώς συγκινημένη αλλά και κάπως αμήχανη διότι υπήρχε ένα πρόβλημα στο πίσω μέρος της τουαλέτας της. Ευχαρίστησε όλες της συνυποψήφιες της στην κατηγορία. «Σάντρα, Ανέτ, Κάρι, Λίλι, μοιράζομαι μαζί σας αυτό το βραβείο» είπε στην αρχή του λόγου της. «Σας θαυμάζω και ήταν τιμή που βρεθήκαμε μαζί και ελπίζω να ξαναβρεθούμε και στο μέλλον».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε όσα σημαίνει για εκείνη ο ρόλος της Μπέλα Μπάξτερ. «Ήταν ένα δωρο ζωής η Μπέλα Μπάξτερ», είπε και ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές με τους οποίους συνεργάστηκε στην ταινία. «Δεν αφορά μόνο εμένα όλα αυτο, αλλά μια ολοκληρη ομάδα που συναντηθήκαμε για να δημιουργήσουμε ένα σύνολο που ξεπερνά το επιμέρους άθροισμα των μερών του» και στη συνέχεια ευχαρίστησε ξεχωριστά τον Γιώργο Λάνθιμο. «Είμαι βαθιά ευγνώμων που μπορώ να μοιραστώ αυτό το βραβείο με όλα τα μέλη του καστ, με όλα τα μέλη του συνεργείου και με κάθε άτομο που προσέθεσε την αγάπη του για να γυριστεί αυτή η ταινία».

Επίσης, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την οικογένειά της κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην κόρη της, η οποία πρόκειται να κλείσει τα τρία σε τρείς μέρες και έχει δώσει χρώμα στις ζωές μας. «Η αγάπη μου για σένα είναι πιο μεγάλη και από όλο τον ουρανό, κοριτσάκι μου», είπε.

Συνολικά, ο Στοουν είχε προταθεί πέντε φορες για Όσκαρ. Στα φετινά βραβεία ήταν υποψήφια για τον Α’ Γυναικείο Ρόλο και στην κατηγορία της Καλύτερης Ταινίας ως παραγωγός του Poor Things.