5 το πρωί: Οδύνη στις εκδηλώσεις μνήμης για τα Τέμπη – Το «αγκάθι» της ακρίβειας – Νίκη με ανατροπή για τον Ολυμπιακό

Οι χθεσινές μαζικές κινητοποιήσεις στη χώρα έδειξαν πώς οι πολίτες δεν ξεχνούν και απαιτούν δικαιοσύνη για τα 57 θύματα των Τεμπών.

1

Μεγαλειώδεις απεργιακές συγκεντρώσεις για τα Τέμπη

  • Η κοινωνία δεν ξεχνά: Το «παρών» έδωσαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, χιλιάδες πολίτες για την μαύρη επέτειο ενός έτους από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. Στην πορεία της πρωτεύουσας συμμετείχαν τουλάχιστον 20.000 άτομα σύμφωνα με εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ. Κατά την διάρκεια της πορείας, όπου εκφράστηκε η λαϊκή απαίτηση να αποδοθεί δικαιοσύνη, σημειώθηκαν επεισόδια που είχαν ως αποτέλεσμα να πραγματοποιηθούν οκτώ συλλήψεις και 15 προσαγωγές.
  • Το πόρισμα πραγματογνώμων: Στη δημοσιότητα δόθηκε η έκθεση των ανεξάρτητων πραγματογνώμων. Τα μέλη της επιτροπής ορίστηκαν από τις οικογένειες των θυμάτων. Μεταξύ των συμπερασμάτων κάνει λόγο για ύπαρξη ξυλόλιου το οποίο προκάλεσε την έκρηξη και το «μανιτάρι» φωτιάς μετά την σύγκρουση. Η ουσία εντοπίστηκε σε 7 διαφορετικά σημεία, ενώ σημειώνεται ότι η λήψη των δειγμάτων έγινε με καθυστέρηση
  • Στην Εξεταστική η συνέχεια: Στην επιτροπή της Βουλής στάλθηκε χθες, η δικογραφία του Εφέτη Ανακριτή Λάρισας. Το περιεχόμενο θα γνωστοποιηθεί σήμερα στα μέλη και θα αξιολογηθούν τα στοιχεία που εμπεριέχει, προκειμένου να ενταχθούν στο τελικό πόρισμα. Η δικογραφία μεταξύ άλλων περιλαμβάνει, μηνυτήριες αναφορές, μαρτυρίες καθώς και εκθέσεις πραγματογνωμοσυνών.
2

Δημοσκόπηση: Κυριαρχία Μητσοτάκη και κέρδη για Βελόπουλο

  • Σταθερή η ΝΔ: Παραμένει πρώτη η Νέα Δημοκρατία στη νέα δημοσκόπηση της MRB. Στην πρόθεση ψήφου για τις βουλευτικές εκλογές, το κυβερνών κόμμα είναι πρώτο με ποσοστό 29%, το ΠΑΣΟΚ δεύτερο με 11,1% και ο ΣΥΡΙΖΑ τρίτος με 10,1%. Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η Ελληνική Λύση με 7,8% και στην πέμπτη το ΚΚΕ με 7%, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα, συμπεριλαμβανομένης της Νέας Αριστεράς (2,4%) μένουν εκτός Βουλής.
  • Ενισχύεται ο Κυριάκος Βελόπουλος: Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία της έρευνας που αφορούν σχετικά με το ποιος είναι καταλληλότερος για Πρωθυπουργός. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταγράφει 28,9%, ενώ ακολουθεί ο Στέφανος Κασσελάκης με 7,7%, με τον Κυριάκο Βελόπουλο να βρίσκεται πίσω του, στην τρίτη θέση, με 7,4%.
  • Ακρίβεια το μεγαλύτερο «αγκάθι»: Οι πολίτες συνεχίζουν να θεωρούν την ακρίβεια ως το σημαντικότερο πρόβλημα στην καθημερινότητά τους, σε ποσοστό 53,5%, ενώ ακολουθεί η Υγεία με 31,3%, με τις ανακοινώσεις για τα απογευματινά χειρουργεία να μην πείθουν τους πολίτες για βελτίωση της κατάστασης του ΕΣΥ.

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Καταπέλτης για τον Πούτιν η χήρα Ναβάλνι

  • Το τελευταίο αντίο: Την Παρασκευή 1η Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η κηδεία και η αποχαιρετιστήρια τελετή για τον ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι. Η κηδεία θα γίνει στο νεκροταφείο Μπορισόφσκογε στη Μόσχα, έπειτα από τη τελετή σε εκκλησία στην περιοχή Μαργίνο, ανέφερε σε ανάρτησή της η εκπρόσωπος του Ναβάλνι, Κίρα Γιαρμίς.
  • Πυρά χήρας Ναβάλνι: «Ο Πούτιν είναι αρχηγός μιας εγκληματικής οργάνωσης. Πρέπει να λογοδοτήσει γι’ αυτό που έκανε στην χώρα μου και για όλα όσα έκανε στον Αλεξέι» δήλωσε η Γιούλια Ναβάλναγια ενώπιον των βουλευτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Οι ευρωβουλευτές συνεδρίασαν χθες, Τετάρτη 28/02, για τις συνθήκες του θανάτου του Αλεξέι Ναβάλνι και την κατάσταση των αντιφρονούντων, των δημοσιογράφων και των υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ρωσία.
  • Αιφνίδια σύλληψη: Ρωσικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν την πληροφορία πως ο δικηγόρος και εκπρόσωπος του εκλιπόντος Αλεξέι Ναβάλνι, Βασίλι Ντουμπκόφ, συνελήφθη χθες στη Μόσχα για «παραβίαση της δημόσιας τάξης». Σημειώνεται πως πρόκειται για τον ίδιο συνήγορο που είχε συνοδέψει τη μητέρα του Ναβάλνι κατά την έκκληση της στις αρχές για να της παραδώσουν τη σορό του γιου της.
4

Έφυγε ο σπουδαίος ηθοποιός Ηλίας Λογοθέτης

  • Θλίψη τον καλλιτεχνικό κόσμο: Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός ηθοποιός Ηλίας Λογοθέτης σε ηλικία 85 ετών. Την είδηση έκανε γνωστή, μέσω ανάρτησης σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο γιος του Αλέξανδρος Λογοθέτης.
  • Η λαμπρή πορεία: Ο Ηλίας Λογοθέτης ήρθε σε επαφή με το θέατρο μέσω του Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν, απ’ όπου αποφοίτησε το 1967. Η παρθενική του εμφάνιση στη μεγάλη οθόνη πραγματοποιήθηκε μέσα από τη συμμετοχή του στην ταινία «Βαβυλωνία» το 1970. Αξιομνημόνευτες τελευταίες εμφανίσεις του στο σινεμά ήταν οι ταινίες «Το Δέντρο και η Κούνια» (2013) της Μαρίας Ντούζα και το «Wild Duck» (2013) του Γιάννη Σακαρίδη, όπου εμφανίστηκε με τον γιο του και ηθοποιό Αλέξανδρο.
  • Οι διακρίσεις: Στη «Βαβυλωνία», υποδυόμενος τον αστυνόμο Νιόνιο Φάντε, ο Λογοθέτης άφησε εποχή και έφτιαξε το δικό του κινηματογραφικό πρότυπο που τιμήθηκε με το Βραβείο Β’ Ανδρικού Ρόλου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Στην τηλεόραση κέρδισε μεγάλη αναγνωρισιμότητα με το «Θέατρο της Δευτέρας» στην ΕΡΤ1, ενώ ξεχώρισε στο «Μόνον της Ζωής μου Ταξείδιον» του Λάκη Παπαστάθη που επιχειρεί μια σύντομη αναδρομή στη ζωή του συγγραφέα Γ. Βιζυηνού.
5

Νίκη με ανατροπή για Ολυμπιακό και ΑΕΚ - Άνετες νίκες για Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
flex-car.gr