Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-0 του Πανσερραϊκού, σε αναμέτρηση για την 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League.

Κατά συνέπεια, ο ΠΑΟΚ παρέμεινε στο -1 από την ΑΕΚ, ενώ ο Πανσερραϊκός έφτασε τα επτά ματς χωρίς νίκη σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Η εξέλιξη του αγώνα:

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι και απείλησε δύο φορές πριν από το πρώτο δεκάλεπτο.

Έπειτα από κόρνερ του Μουργκ στο 5′, η κεφαλιά του Σαμάτα κατέληξε άουτ, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Κωνσταντέλιας επιχείρησε ένα μακρινό σουτ και η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

Ανήμερα των 23ων γενεθλίων του, ο Θυμιάνης αποχώρησε με τραυματισμό στο γόνατο στο 24′, ύστερα από σύγκρουση με τον Μουργκ.

Η επόμενη αξιόλογη φάση του ΠΑΟΚ καταγράφηκε στο 27′, όταν ο Κωνσταντέλιας έκανε το σουτ από διαγώνια θέση και έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων, όμως, την έστειλε στην… εσωτερική πλευρά των διχτύων, εκμεταλλευόμενος τη λάθος εκτίμηση του Διαμαντή σε βαθιά μπαλιά του Ότο.

Ο Πανσερραϊκός προερχόταν από επτά σερί εντός έδρας ματς χωρίς νίκη και με μόλις μία τελική σε ένα ημίχρονο, δεν θα μπορούσε να έχει ρεαλιστικές ελπίδες για την έκπληξη.

Χωρίς να θέλξει με την απόδοσή του, παρά το 70% κατοχής, ο ΠΑΟΚ είχε βάλει το γκολ που χρειαζόταν για να φύγει με το επιθυμητό αποτέλεσμα από τις Σέρρες.

Τα «λιοντάρια» απείλησαν στο 58′ με ένα δυνατό σουτ του Ουάρντα που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Ζίβκοβιτς, προτού ο Χόβαν πράξει αναλόγως σε «κεραυνό» του Ντεσπόντοφ στο 62′.

Ο ΠΑΟΚ απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα στο 69′, καθώς ο Μορέιρα έκανε φάουλ στον Σβαμπ που σήκωνε δεύτερη κίτρινη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Βιεϊρίνια αγωνίστηκε για 73 λεπτά και έγινε ο γηραιότερος παίκτης που φόρεσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ σε ηλικία 38 ετών, 1 μήνα και 4 ημερών (ξεπέρασε τον Κώστα Χαλκιά).

Πέντε λεπτά μετά την αλλαγή του Πορτογάλου, οι Ντεσπόντοφ και Μπράντον σπατάλησαν τελικές από καλές θέσεις, ενώ στιγμές νωρίτερα ο Σοφιανός είχε απειλήσει την εστία του Ζίβκοβιτς με μακρινό σουτ που πέρασε λίγο άουτ.

Στο 83′ οι γηπεδούχοι έμειναν με 9 παίκτες λόγω απευθείας κόκκινης κάρτας στον Δεληγιαννίδη, επειδή πάτησε με τις τάπες τη γάμπα του Τάισον, επομένως ο ΠΑΟΚ δεν αισθανόταν πια τον παραμικρό φόβο.

Τα πάντα κρίθηκαν και τυπικά στο 90′, όταν από σέντρα του Σοάρες, η μπάλα βρήκε στον Πεταυράκη και κατέληξε στα δίχτυα του Χόβαν.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ: Χόβαν, Θυμιάνης (24′ Μπέργκστρεμ), Διαμαντής, Πεταυράκης, Δεληγιαννίδης, Ντανκερλούι, Πηλέας (65′ Σοφιανός), Οικονόμου (65′ Στάικος), Μορέιρα, Ουάρντα, Γούλερι (75′ Μούργος).

ΠΑΟΚ: Ζ. Ζίβκοβιτς, Βιεϊρίνια (73′ Σοάρες), Καντζιόρα, Νάσμπεργκ, Ότο, Σβαμπ (90+2′ Τσιγγάρας), Οζντόεφ (63′ Μάρκος Αντόνιο), Ντεσπόντοφ, Μουργκ (63′ Τάισον), Κωνσταντέλιας, Σαμάτα (73′ Μπράντον).