Ο Ολυμπιακός έκανε ξανά τα εύκολα δύσκολα, αυτή τη φορά στο Αγρίνιο, όταν σε ένα πρώτο μισό απόλυτης κυριαρχίας αντί να «καθαρίσει» το ματς, βρέθηκε να κυνηγά τον Παναιτωλικό. Παρόλα αυτά οι αλλαγές του Μεντιλίμπαρ και το πείσμα μέχρι το τελευταίο λεπτό οδήγησαν σε δεύτερη σερί ανατροπή (2-1) εντός τριών ημερών, χάρη στο αυτογκόλ του Πέδρο Σίλβα (72′) έπειτα από σέντρα – σουτ του Ζέλσον Μαρτίνς και το τέρμα του Ελ Καμπί (79′).

Το εκτεταμένο ροτέισον του Βάσκου κόουτς δεν δούλεψε στο μεγαλύτερο σκέλος του αγώνα, ωστόσο η ομάδα του βρήκε εκ νέου τις λύσεις για να φτάσει στη νίκη και να διευρύνει το απόλυτο επί των ημερών του στην τεχνική ηγεσία.

Ο αγώνας

Αποφασισμένοι να επιβάλουν τον ρυθμό τους μπήκαν οι «ερυθρόλευκοι» στο ματς πιέζοντας ψηλά από το ξεκίνημα. Ενώ όμως, έφταναν με σχετική άνεση στην αντίπαλη περιοχή για ακόμη μια φορά η τελική απόφαση δεν ήταν η σωστή, ώστε να δημιουργηθεί κίνδυνος προς την αντίπαλη εστία.

Οι δύο πρώτες ευκαιρίες ήρθαν μαζεμένες για τους φιλοξενούμενους. Στο διάστημα 18′-19′ ο Ποντένσε αρχικά και ο Μασούρας στη συνέχεια βρέθηκαν σε πλεονεκτική θέση εντός περιοχής. Το σουτ του Πορτογάλου αποκρούστηκε από τον Τσάβες, εκείνο του αρχηγού για την ομάδα του Πειραιά πέρασε άουτ για εκατοστά.

Στο 23′ έπειτα από ωραία κατεβασιά του Ορτέγκα και σουτ που χτύπησε στα σώματα, ο Καμπράλ πήρε το «ριμπάουντ», αλλά έστειλε την μπάλα ψηλά.

Με τον ρυθμό να έχει ανέβει, οι «ερυθρόλευκοι» άρχισαν να δημιουργούν τη μία ευκαιρία πίσω από την άλλη. Νέα απόπειρα του Καμπράλ με εκτέλεση φάουλ εκτός περιοχής στο 28′ δεν βρήκε στόχο. Με τη συμπλήρωση 30 λεπτών, ο Ελ Καμπί έσπασε με το κεφάλι τη μπάλα στον επερχόμενο Ιμπόρα, ο οποίος ανάγκασε τον Τσάβες σε εντυπωσιακή επέμβαση.

Η ανούσια υπεροχή του Ολυμπιακού ωστόσο δεν έφερε καρπούς, αντίθετα οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στην πρώτη επιθετική προσπάθεια. Στο 33′ Ντουάρτε και Ντίας συνδυάστηκαν εκτός περιοχής, ο πρώτος μπήκε στο «κουτί» αφύλακτος και με έναν κεραυνό νίκησε τον Πασχαλάκη.

Το σκηνικό θύμισε πολύ το παιχνίδι με τον Αστέρα. Με εμφανή προβλήματα στις συνεργασίες στο επιθετικό σκέλος και επικίνδυνα λάθη στην άμυνα, οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν ξανά «θρίλερ» ένα παιχνίδι που θα μπορούσαν να έχουν καθαρίσει από το πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο δημιούργησαν 8 τελικές!

Αποφασισμένοι να «ρεφάρουν» το συντομότερο, επέστρεψαν στο γήπεδο οι φιλοξενούμενοι. Η πίεση προς τα καρέ των γηπεδούχων ήταν ασφυκτική με διαδοχικά κόρνερ, χωρίς, όμως, αποτέλεσμα.

Η πίεση των παικτών του Ολυμπιακού συνεχίστηκε, ωστόσο οι πάσες προς την επίθεση παρέμειναν βιαστικές και επιπόλαιες. Στο τελευταίο μισάωρο του αγώνα κυριάρχησαν δυνατές προσωπικές μονομαχίες.

Το 1-1 ήρθε στο 72′ από ενέργεια του δαιμόνιου Ζέλσον, ο οποίος μπήκε πολύ κεφάτος στο γήπεδο κι έκανε τη διαφορά. Ο 28χρονος εξτρέμ επιχείρησε να σεντράρει από δεξιά, η μπάλα βρήκε στο απλωμένο πόδι του Πέδρο Σίλβα και κατέληξε στα δίχτυα.

Επτά λεπτά αργότερα χτύπησε ξανά ο Ελ Καμπί. Εκμεταλλεύθηκε το λάθος που έγινε έξω από την περιοχή του Παναιτωλικού, έκλεψε τη μπάλα, πέρασε και τον αντίπαλο κίπερ για να πλασάρει εύστοχα.

Στο τέταρτο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Σενγκέλια επιχείρησε με φάουλ να νικήσει τον κίπερ του Ολυμπιακού, ο οποίος όμως με εντυπωσιακή επέμβαση, έδιωξε τη μπάλα σε κόρνερ και… σφύριξε τη λήξη!