Η ΑΕΚ επικράτησε 4-2 του ΠΑΣ Γιάννινα στην OPAP Arena και παρέμεινε στην κορυφή της Super League μετά την 25η αγωνιστική.

Η Ένωση είχε μπροστά της ένα ματς κόντρα στην τελευταία ομάδα της βαθμολογίας, άρα είχε όλα τα στοιχεία για ένα εύκολο απόγευμα στη Νέα Φιλαδέλφεια. Το 1-0 του Σιμάνσκι στο 15′ ενίσχυσε την ευκολία της συγκεκριμένης αναμέτρησης, μόνο που ο ΠΑΣ κατάφερε να το κάνει… ροντέο.

Χωρίς να είναι καλύτερος της ΑΕΚ, μάλλον πιο τυχερός ήταν και με την Ένωση να βγάζει μία νωθρότητα μετά το 1-0, η ομάδα του Γρηγορίου κατάφερε κάτι που λίγες ομάδες έχουν πετύχει στην OPAP Arena: να σκοράρει δύο γκολ σε ένα ημίχρονο.

Όλα έγιναν σε ένα δεκάλεπτο. Ο Σομποτσίνσκι στο 35ο λεπτό έφερε το ματς στα ίσια κάνοντας τη ζημιά σε στατική φάση και ο Τζίμας στο 45′ σόκαρε τους «κιτρινόμαυρους» για το 1-2!

Στο δεύτερο ημίχρονο με μεγαλύτερη ορμή

Με το σκορ εις βάρος της και τον χρόνο να κυλάει, η ΑΕΚ βγήκε στο δεύτερο ημίχρονο με μεγαλύτερη ορμή και στόχο τη γρήγορη ισοφάριση για να “χτίσει” τις βάσεις για την ανατροπή.

Ο ΠΑΣ είχε κλειστεί πίσω κυρίως γιατί η Ένωση τον ανάγκασε και προσπαθούσε να διαχειριστεί την πίεση και τον χρόνο, αλλά στο 69ο λεπτό δεν μπόρεσε να γλιτώσει το 2-2. Ο Μάνταλος εκτέλεσε ωραία φάουλ από τα δεξιά και ο Πόνσε, που μπήκε στη θέση του Λιβάι, με κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας των φιλοξενούμενων έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στο 74ο λεπτό ο ΠΑΣ προδόθηκε πάλι από στημένο και η ΑΕΚ βρήκε το γκολ της ανατροπής με την προβολή του Λιούμπιτσιτς από κοντά.

Η… σεμνή τελετή έλαβε τέλος λίγο αργότερα, στο 79′, με την ΑΕΚ να πετυχαίνει και τέταρτο γκολ απέναντι στον ανήμπορο να αντιδράσει ΠΑΣ, με τον Πόνσε να σκοράρει για δεύτερη φορά.

Η ΑΕΚ ζορίστηκε για ένα ημίχρονο, αλλά όταν σοβαρεύτηκε εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια του ΠΑΣ στα στημένα, γύρισε το σκορ και πήρε τη νίκη σε μία χορταστική αναμέτρηση στην «OPAP Arena».

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ (57΄ Λιούμπιτσιτς), Βίντα, Χατζισαφί, Πήλιος (79΄ Μήτογλου), Σιμάνσκι (57΄ Γιόνσον), Άμραμπατ, Πινέδα, Ελίασον, Τσούμπερ (57΄ Μάνταλος), Γκαρσία (46΄ Πόνσε)

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Σούλης, Σόρια, Τσαούσης, Σομποτσίνσκι, Μπακαδήμας, Λιάσος, Ντεμίρ (64΄ Τουτού), Τζίνο (84΄ Μπεγκάλα), Ροζάλες (75΄ Κόντε), Τζίμας (75΄ Πανάγου), Λέο Μπατίστ