Προβάδισμα 17,9 ποσοστιαίων μονάδων καταγράφει η Νέα Δημοκρατία σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της MRB για το OPEN.

Ειδικότερα, όσον αφορά την πρόθεση ψήφου , η ΝΔ εμφανίζεται πρώτη με ποσοστό 29%, το ΠαΣοΚ ακολουθεί δεύτερο με 11,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ τρίτος με 10,1%.

Την ίδια ώρα, τάσεις ανόδου καταγράφει η «Ελληνική Λύση», η οποία εμφανίζεται τέταρτη με 7,8% περνώντας το ΚΚΕ του Δημήτρη Κουτσούμπα με 7%. Ακολουθούν η «Νίκη», η «Πλεύση Ελευθερίας» και οι «Σπαρτιάτες» με 2,5, 2,3 και 2% αντίστοιχα.

Για τις ευρωεκλογές, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 8%, ακολουθεί το ΠαΣοΚ με 9,7% και τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 8,8%. Τέταρτη η Ελληνική Λύση με 7,5%. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 7%, η Νίκη με 3%, η Πλεύση Ελευθερίας με 2,8%, η Νέα Αριστερά με 2,4% και οι Σπαρτιάτες με 1,9%.

Απαισιοδοξία για την εξεταστική για τα Τέμπη

Η πλειοψηφία, δηλαδή το 74,5% δηλώνει απαισιόδοξο αναφορικά με το εάν η εξεταστική επιτροπή θα ρίξει φως στα πραγματικά αίτια του δυστυχήματος των Τεμπών και θα αποδώσει ευθύνες, ενώ το 17,7% απαντά πως είναι αισιόδοξο για θετική κατάληξη.

Καταλληλότερος για Πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης – Τρίτος ο Βελόπουλος

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 28,9%, ενώ ακολουθούν ο Στέφανος Κασσελάκης με 7,7%, ο Κυριάκος Βελόπουλος με 7,4%, ο Νίκος Ανδρουλάκης με 7,2% και ο Δημήτρης Κουτσούμπας με τον Γιάνη Βαρουφάκη που συγκεντρώνουν από 3,5% έκαστος.

Αποδυναμωμένος ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το Συνέδριο

Χαρακτηριστικό είναι ότι, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, το 50,3% των ερωτηθέντων θεωρεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ βγήκε αποδυναμωμένος από το συνέδριο. Ως προς τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, το 41,2% θεωρεί πως το κόμμα βγαίνει αποδυναμωμένο, ενώ το 32% πως βγαίνει ισχυρότερο.

Μάλιστα, το 47,2% θεωρεί άστοχη την παρέμβαση Τσίπρα πριν το συνέδριο, ενώ το 30,8% την θεωρεί εύστοχη.


Αντίθετα, το 48,7% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιουνίου, θεωρεί εύστοχη την παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού και το 37,1% τη θεωρεί άστοχη.

Μεγαλύτερο πρόβλημα η ακρίβεια

Η ακρίβεια παραμένει για το 53,5% των ερωτηθέντων, το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας. Ακολουθεί η Υγεία με 31,3% και το ύψος των εισοδημάτων με 20,6%.