Ο Αλέξης Κούγιας είναι ο νέος νομικός σύμβουλος αλλά και ο εκπρόσωπός της ΠΑΕ Ολυμπιακός στο συμβούλιο της Super League, με την ιδιότητα του αντιπροέδρου.

Μιλώντας στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ επισήμανε ότι ρόλος του θα είναι να «ξεβρωμίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο», επισημαίνοντας ότι είναι τιμή του να εκπροσωπιεί «τον τεράστιο αυτό σύλλογο».

«Ο κεντρικός μου ρόλος είναι να υλοποιήσω το σχέδιο του Βαγγέλη Μαρινάκη να «ξεβρωμίσει» το ελληνικό ποδόσφαιρο. Να «ξεβρωμίσει» από αυτήν την εγκληματική οργάνωση. Η απόφαση του τεράστιου αυτού συλλόγου που έχω την τιμή να εκπροσωπώ είναι να ξαναφέρουμε την ποδοσφαιρική υγεία και αυτό θα γίνει μέσω θεσμικών οργάνων» είπε.

Ο Αλέξης Κούγιας είπε ότι θα είναι μαζί με την ομάδα του Ολυμπιακού «ώστε να μην επαναληφθούν φαινόμενα όπως του Χουάνκαρ».

«Σκοπός ζωής είναι να ταυτίσω το όνομά μου, μαζί με αυτό του Βαγγέλη Μαρινάκη και μαζί με το τεράστιο κοινωνικό ποδοσφαιρικό γεγονός που είναι ο Ολυμπιακός, για την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αυτός είναι ο στόχος μου. Θέλω να προσφέρω στο ελληνικό ποδόσφαιρο όλα αυτά που ονειρεύομαι όλα αυτά τα χρόνια. Και θα γίνει. Θα είμαι μαζί με την ποδοσφαιρική ομάδα του Ολυμπιακού παντού ώστε να μην επαναληφθούν φαινόμενα όπως του Χουάνκαρ. Η νομική αντιμετώπιση αυτής της υπόθεσης ήταν «κωμική»».