Πρόσφατα ο βιογράφος του Γεωργίου Παπαδόπουλου κ. Μάνος Ν. Χατζηδάκης με επιστολή του προς τον Τύπο ανέτρεψε αυτό που όλοι πιστεύαμε μέχρι σήμερα για το συγκεκριμένο οίκημα.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Χατζηδάκη το συγκεκριμένο οίκημα δεν φτιάχτηκε με σκοπό να αποτελέσει ακόμα μια εξοχική κατοικία του δικτάτορα Γεωργίου Παπαδόπουλου. Φτιάχτηκε ως καταφύγιο για την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας, ακόμα και σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου, που εκείνη την εποχή πλανάται ως απειλή για ολόκληρη την ανθρωπότητα λόγω του Ψυχρού πολέμου ανάμεσα στην Αμερική και την τότε Σοβιετική Ένωση. Στην επιστολή του δε γίνεται αναφορά σε υπόγειες στοές και μυστικές εγκαταστάσεις.

Η ομάδα Up Stories με drone έκανε αυτοψία στο σημείο, το οποίο σημειωτέον παραμένει αποκλεισμένο για τα αυτοκίνητα και τις μηχανές. H πρόσβαση επιτρέπεται μόνο σε πεζοπόρους και ποδηλάτες οι οποίοι πρέπει να διανύσουν μια απόσταση 6,5 χιλιομέτρων από το Φυτώριο της Πάρνηθας έως το οίκημα και άλλα τόσα για την επιστροφή τους, διανύοντας μια απαιτητική ανηφορική διαδρομή.

Αυτό που παρουσιάζεται για πρώτη φορά είναι ένα μυστηριώδες δίκτυο υπόγειων εγκαταστάσεων που συνδέονται μεταξύ τους.