Συγκινημένος και αδύναμος να αρθρώσει μία κουβέντα παρουσιάστηκε σε συνέντευξη που παραχώρησε για τον πόλεμο στο Ισραήλ στο CNN o εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι.

Όταν ο δημοσιογράφος περιέγραψε τις εικόνες φρίκης από τον πόλεμο, με μωρά να απομακρύνονται βάναυσα από τις μητέρες τους και νεαρές γυναίκες να βιάζονται και να διαπομπεύονται, η συγκίνηση ήταν έκδηλη. «Υπάρχει πολύ θάνατος και καταστροφή στην περιοχή, αλλά δεν έχω δει ποτέ κάτι τέτοιο» είπε με ένα κόμπο στο λαιμό ο δημοσιογράφος.

«Εεεε» είπε ξεροκαταπίνοντας ο Κίρμπι, «με συγχωρείτε, είναι πολύ δύσκολο να βλέπεις αυτές τις εικόνες. Είναι ανθρώπινες απώλειες, είναι άνθρωποι, μιλάμε για συγγενείς, ξαδέρφια, αδέρφια, αγαπημένους κάποιων. Είναι δύσκολο, απολογούμαι».

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 11 Αμερικανοί πολίτες έχουν σκοτωθεί στις επιθέσεις της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ και ο Λευκός Οίκος πιστεύει ότι «είναι πιθανό» να υπάρχουν Αμερικανοί πολίτες μεταξύ εκείνων που κρατούνται από τη Χαμάς στη Γάζα.