Είναι πολλές οι ιστορίες των οικογενειών στο Ισραήλ που βρέθηκαν απέναντι από τα όπλα της Χαμάς. Κάποιοι γλίτωσαν αλλά είδαν τους δικούς τους να δολοφονούνται και κάποιοι έπεσαν νεκροί.

Ο πρέσβης του Ισραήλ στην Κολομβία, Γκάλι Ντράγκαν, έκανε γνωστή, μέσω Twitter, τη συγκινητική ιστορία ενός ζευγαριού που έπραξε αυτό για το οποίο είναι προορισμένοι οι γονείς: να θυσιάζονται, αν χρειαστεί, για τα παιδιά τους.

Ο Itay και η Hadar Berdichevsky και οι δύο 30 ετών δολοφονήθηκαν βάναυσα αφού πολέμησαν γενναία τους τρομοκράτες της Χαμάς που μπήκαν στο σπίτι τους. Το ζευγάρι κατάφερε να κρύψει τα μόλις 10 μηνών δίδυμα αγόρια του στο καταφύγιο, πριν πέσουν νεκροί από τα όπλα της παλαιστινιακής παραστρατιωτικής οργάνωσης. Τα βρέφη έμειναν μόνα τους για περισσότερες από 12 ώρες πριν διασωθούν.

Ο Ντράγκαν λέει: «Itay και Hadar Berdichevsky, 30.Έκρυψαν τους 10 μηνών δίδυμους γιους τους στο καταφύγιο, ενώ οι τρομοκράτες διείσδυσαν στο σπίτι τους.

Ο Itay και η Hadar δολοφονήθηκαν βάναυσα αφού πολέμησαν γενναία τους τρομοκράτες. Τα μωρά έμειναν μόνα τους για περισσότερες από 12 ώρες μέχρι να διασωθούν.

Φανταστείτε τη φρίκη. Δύο τρομοκρατημένοι γονείς που έκαναν ό,τι μπορούσαν για να σώσουν τα παιδιά τους, τα οποία τώρα είναι ορφανά. Ευλογημένη να είναι η μνήμη αυτών των ηρώων».