Τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις θα ολοκληρώσει το επόμενο διάστημα ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες θα παρουσιαστεί στην επόμενη ΕΣΣΟ, αυτή του Νοεμβρίου.

Ο Στέφανος Κασσελάκης θα παρουσιαστεί και θα υπηρετήσει για 20νημέρες και στη συνέχεια η στρατιωτική του θητεία θα γίνει εξαγοράσιμη έναντι 810 ευρώ το μήνα.

Το θέμα αυτό έχει συζητηθεί και με τον βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ευάγγελο Αποστολάκη ο οποίος ως πρώην ναύαρχος έχει γνώση επί του θέματος. Ο Στέφανος Κασσελάκης εμπίπτει στις περιπτώσεις των Ελλήνων που έχουν ζήσει έντεκα συνεχόμενα χρόνια στο εξωτερικό. Σε αυτήν την περίπτωση, αν ο πολίτης έχει συμπληρώσει το 45ο έτος της ηλικίας του, τότε απαλλάσσεται από την υποχρέωση στράτευσης.

Εφόσον ο ίδιος είναι 35 ετών, δεν έχει συμπληρώσει το ηλικιακό όριο που προβλέπεται, το οποίο θα του επέτρεπε να πάρει απαλλαγή και έχει πλέον γυρίσει στην Ελλάδα, οπότε υποχρεούται να εκπληρώσει κανονικά τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει τις παρακάτω επιλογές βάσει των ισχύοντων κανονισμών:

1) Έχοντας πλέον συμπληρώσει το 35ο έτος της ηλικίας του, έχει το δικαίωμα να υπηρετήσει τη μειωμένη θητεία των έξι μηνών στον Ελληνικό Στρατό

2) Μία ακόμα επιλογή του, λόγω της ηλικίας του, είναι ότι έχει την δυνατότητα να υπηρετήσει 20 ημέρες και να εξαγοράσει το υπόλοιπο της στρατιωτικής θητείας του, έναντι 810 ευρώ για κάθε μήνα.