Στην αντικατάσταση των μελών της ΑΔΑΕ, της ανεξάρτητης αρχής για το απόρρητο των επικοινωνιών, προχώρησε η Διάσκεψη των προέδρων της Βουλής, εν μέσω αντιδράσεων, καθώς όπως αποκάλυψε το Βήμα υπήρξε ιδιαίτερη βιασύνη αυτή η αντικατάσταση να γίνει πριν λάβει χώρα η συνεδρίαση για τις υποκλοπές, η οποία αναμένεται να διεξαχθεί αύριο.

Οι αντικαταστάσεις έγιναν για τα πρόσωπα των οποίων η θητεία έχει λήξει. Συγκεκριμένα, τα νέα πρόσωπα είναι οι εξής: Γεώργιος Μπακάλης αντιπρόεδρος, Αθανάσιος Παλιάτσος αναπληρωτής αντιπρόεδρος, Κωνσταντίνος Οικονόμου, Δημοσθένης Ασημακόπουλος (τακτικά μέλη) και Σταύρος Κωστόπουλος, Νικόλαος Μηριδάκης, Χαράλαμπος Τσιλιώτης (αναπληρωματικά μέλη).

Υπέρ της τοποθέτησης των νέων μελών στην ΑΔΑΕ, ψήφισαν συνολικά 16 βουλευτές (3/5 του συνόλου της Διάσεκψης) καθώς εκτός από τη ΝΔ θετικά τοποθετήθηκε και η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου. Στον αντίποδα τα κόμματα της αντιπολίτευσης- εκτός του ΚΚΕ που δήλωσε «παρών»- καταψήφισαν.

Κατά την έναρξη της συζήτησης η αντιπολίτευση έθεσε ζήτημα αναβολής της συνεδρίασης, επικαλούμενη τις αναφορές του Νίκου Ανδρουλάκη από το βήμα της Ολομέλειας περί προγραμματισμένης συνεδρίασης των μελών της ΑΔΑΕ για την Παρασκευή όπου και θα τεθεί το ζήτημα του προστίμου στην ΕΥΠ. Στο πλαίσιο αυτό, ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος από το ΠΑΣΟΚ πρότεινε την αναβολή της συνεδρίασης για τις αρχές της ερχόμενης βδομάδας

Αχτσιόγλου: Πρωτοφανής πραξικοπηματική ενέργεια στην ΑΔΑΕ

«Η αλλαγή στη σύνθεση των μελών της Αρχής συνιστά ευθεία παρέμβαση στο έργο της, δηλαδή στη διερεύνηση του σκανδάλου των υποκλοπών, αλλά και εκδικητική εξώθηση σε παραίτηση του Προέδρου της κ. Ράμμου για την ακέραιη στάση που κράτησε», αναφέρει στην πρώτη ανάρτηση της μετά τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, η βουλευτής του κόμματος, Έφη Αχτσιόγλου.