Η αλήθεια είναι ότι καιρό είχαμε να δούμε τέτοια αντίδραση από τα έδρανα του ΚΚΕ. Μπορεί να …μην πέταξαν οι βουλευτές του κόμματος προς τα υπουργικά έδρανα κανέναν τόμο, όπως είχε κάνει ο θερμόαιμος πρώην συνάδελφός τους Γιώργος Μαυρίκος εκσφενδονίζοντας το 2012 ολόκληρο τον τόμο του Μνημονίου προς την πλευρά του τότε υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου, αλλά δεν έκρυψαν την έντονη οργή τους για τον Άδωνι Γεωργιάδη, όπως σημειώνει ο ΒΗΜΑτοδότης.

Αφορμή το σχόλιο του υπουργού Εργασίας με αφορμή την χθεσινή απεργία που κηρύχθηκε κατά του νομοσχεδίου για τις ευέλικτες μορφές εργασίας που ψηφίζεται σήμερα με ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι από την οικτρή συμμετοχή στην απεργία αποδεικνύεται πως οι εργαζόμενοι στηρίζουν το νομοσχέδιό του.

«Εάν εσείς, κύριοι της Αριστεράς είστε ευχαριστημένοι από τη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση, εμένα μου περισσεύει», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: «Σας διαβεβαιώ ότι όταν το λαϊκό κίνημα, όπως το λέτε, ήταν κραταιό και ισχυρό και έκανε μια τέτοια απεργία, σήμερα θα σταματούσε η λειτουργία της εθνικής οικονομίας. Σήμερα δεν έχει καταλάβει κανείς ότι έγινε απεργία, πλην των οδηγών αυτοκινήτων που ταλαιπωρήθηκαν στο κέντρο από τους κλειστούς δρόμους που έκλεισε η Τροχαία ενόψει της απεργίας που τελικά δεν έγινε».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ εξαγριώθηκαν με τον Γιώργο Μαρίνο να του φωνάζει από τα έδρανα: «Εξευτελίζεστε για άλλη μία φορά! Περίγελως για άλλη μία φορά!», προκαλώντας την παρέμβαση του προεδρεύοντα Γιώργου Γεωργαντά που επισήμανε προς την πτέρυγα του κόμματος: «Δεν σας τιμά από την αριστερά πλευρά αυτό που γίνεται αυτήν τη στιγμή. Τι ακριβώς θέλετε να το κάνουμε εδώ μέσα; Για εξηγήστε μου. Θα έχετε τη δυνατότητα να απαντήσετε. Παρακαλώ, κύριε συνάδελφε, καθίστε κάτω. Να μάθετε να σέβεστε τους κανόνες». Όρθιοι οι βουλευτές του ΚΚΕ ξιφουλκούσαν κατά του κ. Γεωργιάδη, με τον κ. Μαρίνο να πρωταγωνιστεί αποκαλώντας τον «νούμερο»! «Ένας Υπουργός-νούμερο! Είμαστε πολλά χρόνια εδώ! Δεν μπορείτε να εξευτελίζετε ένα κόμμα!», του είπε επί λέξει, με τον κ. Γεωργαντά νευριασμένο να φωνάζει στους «κόκκινους» βουλευτές: «Καθίστε κάτω! Το Προεδρείο θα σας ανακαλέσει στην τάξη. Παρακαλώ καθίστε κάτω, δεν είστε σε πορεία!», ενώ οι έντονες διαμαρτυρίες από τα έδρανα του ΚΚΕ συνεχίζονταν. Όπως και οι αντιδράσεις από τα υπουργικά έδρανα με τον κ. Γεωργιάδη να δηλώνει ότι «εδώ έχουμε την ελευθερία του λόγου, είμαστε αστικό καθεστώς και δεν μπορείτε να μας απαγορεύσετε να μιλάμε».