Φωτογραφίες: Automedia

Αρκεί μια και μόνο ματιά στις καμουφλαρισμένες επιφάνειες του νέου Opel Crossland για να διαπιστώσει κανείς ότι η νέα γενιά του η οποία αναμένεται να πραγματοποιήσει την πρεμιέρα της εντός του 2024, διαφέρει ριζικά από όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα για το μοντέλο.

Αρχικά, η κύρια διαφορά αφορά τις αναλογίες του μοντέλου που αφήνει πίσω του τις πιο ήπιες καταβολές του παίρνοντας την μορφή ενός καθαρόαιμου και πιο τετραγωνισμένου crossover. Μια προσεκτική παρατήρηση στο μπροστινό τμήμα αποκαλύπτει φωτιστικά σώματα ανάλογα του νέου Astra, ενώ διάχυτη είναι η αισθητική «αύρα» του Mokka και του σχεδιαστικού κώδικα που εκείνο ανέλαβε να συστήσει πρώτο.

Οι νέες αναλογίες αναμένεται να έχουν θετική επίδραση και σε όρους ευρυχωρίας, με τον διαθέσιμο χώρο καθ΄ύψος να αυξάνεται σημαντικά χάρη και στην πιο αποδοτική διάταξη ενώ, αυξημένος προδιαγράφεται και ο χώρος του πορτ μπαγκάζ, ενισχύοντας το προφίλ πρακτικότητας του μοντέλου. Αυτονόητα, το νέο Crossland θα επωφεληθεί και από τις νεότερες ψηφιακές εξελίξεις που έχουν συντελεστεί στην Opel σε επίπεδο εξοπλισμού, «παραλαμβάνοντας» μια μεγάλη οθόνη για το infotainment σε συνδυασμό με ψηφιακό πίνακα οργάνων στα πρότυπα του Astra.

Σε ό,τι αφορά την αθέατη πλευρά του, το… κεραυνόπληκτο καμουφλάζ και τα αυτοκόλλητα lithium-ion προδίδει ότι πρόκειται για μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση τα χαρακτηριστικά της οποίας προς το παρόν παραμένουν μυστικά αν και, αν έπρεπε να μαντέψουμε, το πιθανότερο είναι το ηλεκτρικό Crossland να διατεθεί σε δύο εκδόσεις με ισχύ 136 και 156 ίππων με μπαταρίες 50 και 54 kWh αντίστοιχα, χωρίς βέβαια να αποκλείεται και η «έκπληξη» ακόμα περισσότερων ηλεκτρικών παραλλαγών με δεδομένο και ότι η Opel έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα περάσει σε πλήρως ηλεκτροκίνητο modus operandi από το 2028.

Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει ότι το νέο Crossland θα εγκαταλείψει ήδη τους κινητήρες εσωτερικής καύσης με δεδομένο και ότι αναμένεται από την επόμενη χρονιά. Θα πρόκειται ωστόσο για μια περιορισμένη επιλογή κινητήρων diesel και βενζίνης οι οποίοι θα συνδυάζονται δεδομένα με κάποιου είδους υβριδική τεχνολογία.