Φωτογραφίες: Automedia

H κορεατική φίρμα εξελίσσει την ανανεωμένη εκδοχή του Tucson η οποία, υιοθετώντας στοχευμένες αλλαγές σε κάθε επίπεδο θα επιδιώξει μια ολιστική βελτίωση που θα συνοδεύεται από την αναβάθμιση των μηχανικών συνόλων προς όφελος περισσότερης ισχύος όσο και αποδοτικότητας.

Ξεκινώντας από τη σχεδίαση, το Tucson δεν πρόκειται να παρεκκλίνει σημαντικά από την μέχρι σήμερα γνωστή αισθητική του γραμμή αποκτώντας ωστόσο ορισμένα νέα χαρακτηριστικά που θα το εναρμονίσουν με το νεότερο Kona. Aυτό θα μεταφραστεί σε στοχευμένες αλλαγές στην όψη του, σε γρίλια, αεραγωγούς και φωτιστικά σώματα ενώ, αντιστοίχως στο πίσω τμήμα, αναμένεται να πάρει θέση ένας νέος προφυλακτήρας σε συνδυασμό με τα νέου σχεδιασμού φώτα.

Στοχευμένες παρεμβάσεις αναμένονται και στο εσωτερικό σε επίπεδο ψηφιακού εξοπλισμού αν και θα πρέπει να θεωρείται απίθανό το Tucson να επωφεληθεί από την ενιαίας επιφάνειας διπλή οθόνη που εφοδιάζει το Kona καθώς αυτό θα προϋπέθετε πιο ριζικές αλλαγές σε ό,τι αφορά την ηλεκτρονική του αρχιτεκτονική. Σε κάθε περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρείται απίθανη μιας νέας μεγαλύτερης και βελτιωμένης ως προς τη λειτουργικότητα οθόνης για το σύστημα infotainment.

H γκάμα κινητήρων αναμένεται να εστιάσει ακόμα περισσότερο στην υβριδική τεχνολογία εξακολουθώντας να προσφέρει ήπια υβριδικές, υβριδικές και plug-in υβριδικές παραλλαγές με τη διαφορά ότι αναμένεται να αξιοποιηθούν μεγαλύτερες μπαταρίες και ισχυρότερα ηλεκτρικά μοτέρ προσφέροντας περισσότερα σε όρους ηλεκτρικής αυτονομίας όσο και επιδόσεων ενώ, αντιστοίχως βελτιωμένο προδιαγράφεται το περιβαλλοντικό προφίλ των επίμαχων εκδόσεων. Φυσικά δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο και αύξησης του αριθμού των υβριδικών εκδόσεων προς όφελος μιας ακόμα ευρύτερης γκάμας αποδοτικών επιλογών με υψηλές δυνατότητες.

Βάσει των διαθέσιμων πληροφοριών, το νέο Tucson αναμένεται να πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του εντός του 2024.