Φωτογραφίες: Automedia

Έχοντας παρουσιάσει στις αρχές του καλοκαιριού την ισχυρότερη, με απόδοση 650 ίππων,  έκφραση του ηλεκτρικού SUV, η κορεατική φίρμα προχωρά στο επόμενο βήμα, εκκινώντας την διαδικασία ανανέωσης του μοντέλου που πριν περίπου τρία χρόνια ανέλαβε το βάρος των συστάσεων της νέας, Ioniq ηλεκτρικής εποχής της.

Η σειρά εικόνων του Ioniq 5 ως υπό ανανέωση δοκιμαστικού πρωτότυπου είναι οι πρώτες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και κάπως έτσι οι μεταβολές κρύβονται επιμελώς κάτω από βαρύ καμουφλάζ. Αυτό που σε κάθε περίπτωση δεν αλλάζει και δεν πρόκειται να αλλάξει είναι οι ιδιάζουσες αναλογίες αλλά και το διαφορετικό σχεδιαστικό ιδίωμα του εισήγαγε το Ioniq 5 στον κόσμο της Hyundai αλλά και στο σύμπαν της ηλεκτροκίνησης και το οποίο στην νέα εκδοχή του αναμένεται να οδηγηθεί ακόμα ένα βήμα πιο μακριά.

Να σημειωθεί ότι η Hyundai έχει ήδη παρουσιάσει μια εκ των έσω βελτιωμένη εκδοχή του αρχικού Ioniq 5 στα τέλη της περασμένης χρονιάς με μια νέα έκδοση η οποία αντικατέστησε  την μπαταρία των 73 kWh με μια νέα μεγαλύτερη 77,4 kWh. Η συγκεκριμένη μεταβολή είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση της αυτονομίας της βασικής μονοκινητήριας έκδοσης του Ioniq 5 από 450 χλμ. σε 507 χλμ. Αντιστοίχως η μεγαλύτερη μπαταρία αύξηση την αυτονομία της έκδοσης με δύο ηλεκτρικά μοτέρ από 430 χλμ. σε 480 χλμ.

Σε κάθε περίπτωση συνδυαστικά και με νέες αλλαγές σε ό,τι αφορά την αεροδυναμική του επόμενου Ioniq 5 τα παραπάνω μεγέθη ενδέχεται να παρουσιάσουν ακόμα μεγαλύτερη βελτίωση στην ανανεωμένη εκδοχή του μοντέλου.

Στοχευμένες βελτιώσεις θα πρέπει να αναμένονται και σε ότι αφορά το ψηφιακό περιεχόμενο του μοντέλου με βελτιωμένη λειτουργικότητα και περισσότερες εφαρμογές για τις δύο οθόνες 12,3 ιντσών με τις οποίες εφοδιάζεται το μοντέλο. Αντιστοίχως αλλαγές θα υλοποιηθούν και σε όλα τα κρίσιμα συστήματα (ανάρτηση, διεύθυνση κ.ο.κ.) με στόχο την ενίσχυση της απόκρισης αλλά και προς όφελος μιας πιο δυναμικής εμπειρίας ενώ δεν θα πρέπει να αποκλειστεί και το ενδεχόμενο αξιοποίησης βελτιωμένων εκδοχών των ηλεκτρικών μοτέρ με στόχο επιπλέον ισχύ για το Ioniq 5 που στην τρέχουσα εκδοχή του διατίθεται σε εκδοχές 170 έως 325 ίππων και φυσικά στην έκδοση Ν των 650 ίππων.