Η ατζέντα της ημέρας: Η παραίτηση Βαρβιτσιώτη – Μακελειό στη Λούτσα – Προφυλακίσεις στην υπόθεση Blue Horizon

Παραιτήθηκε χθες ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης από τη θέση του υπουργού Ναυτιλίας. Η παραίτηση έρχεται στον απόηχο της δολοφονίας του 36χρονου Αντώνη Καργιώτη στο λιμάνι του Πειραιά, για την οποία προφυλακίστηκαν ο πλοίαρχος και ο ύπαρχος του Blue Horizon. Στο μεταξύ, ένα πρωτοφανές μακελειό σημειώθηκε στη Λούτσα.

1

Παραιτήθηκε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης από υπουργός Ναυτιλίας

  • Η ανακοίνωση: Παραιτήθηκε από υπουργός Ναυτιλίας ο Μ. Βαρβιτσιώτης στον απόηχο της δολοφονίας του 36χρονου Αντώνη Καργιώτη στο λιμάνι του Πειραιά. Στην ανακοίνωσή του αναφέρει πως τις τελευταίες μέρες έγινε «στόχος μιας επίθεσης που αποκτά όλο και πιο πολύ τοξικά χαρακτηριστικά»
  • Το παρασκήνιο: Ένα διαζύγιο φαινομενικά κοινή συναινέσει φαίνεται ότι ήταν η παραίτηση του υπουργού Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Το κλίμα στο Μέγαρο Μαξίμου είχε βαρύνει πολύ για τον πρώην, πλέον, υπουργό από ένα μείγμα ατυχών χειρισμών και αρνητικής δημοσιότητας που συνόδευσε από την αρχή αυτή τη θητεία του.
  • Ο νέος υπουργός Ναυτιλίας: Ο βουλευτής Επικρατείας Χρήστος Στυλιανίδης αναλαμβάνει καθήκοντα υπουργού Ναυτιλίας. Βέβαια, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι ο κ. Στυλιανίδης θα παραμείνει επί μακρόν σε αυτό το υπουργείο ή ότι δεν θα του ανατεθούν και άλλοι
2

Μακελειό στην Αρτέμιδα

  • Τι συνέβη: Συναγερμός σήμανε στην Ελληνική Αστυνομία, χθες το απόγευμα μετά από περιστατικό με πυροβολισμούς στη Λούτσα, στην οδό Αρίωνος και Ακροπόλεως.
  • Τα θύματα: Έξι άτομα αλλοδαπής καταγωγής έχασαν τη ζωή τους. Οι πέντε από τους έξι νεκρούς εντοπίστηκαν μέσα σε αυτοκίνητο το οποίο έφερε γερμανικές πινακίδες, ενώ το έκτο πτώμα βρέθηκε λίγο πιο δίπλα εκτός του οχήματος.
  • Οι δράστες: Τα πρώτα ευρήματα της ΕΛ.ΑΣ. από το αιματηρό περιστατικό στη Λούτσα δείχνουν ότι προηγήθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών, καθώς στο σημείο βρέθηκαν 25 κάλυκες, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Οι αστυνομικές Αρχές ψάχνουν ένα μαύρο αυτοκίνητο  και μία μηχανή όπου με σύμφωνα μαρτυρίες, φέρονται να διέφυγαν οι δράστες, με μεγάλη ταχύτητα.

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Η Θεσσαλία μετρά ακόμη τις ανοιχτές πληγές της

4

Η ώρα των συνεπειών για το Blue Horizon

5

Η κακοκαιρία Daniel πλήττει τη Λιβύη

  • Τα θύματα:  Η κακοκαιρία Daniel, που έχει αφήσει 15 νεκρούς στο πέρασμά της από την Ελλάδα, πλήττει τώρα με σφοδρότητα τη Λιβύη, προκαλώντας το θάνατο 150 ανθρώπων, με την παράλληλη κυβέρνηση της χώρας βέβαια να κάνει λόγο για 2000 νεκρούς.
  • Η καταστροφή: Οι εικόνες που έρχονται από τη Λιβύη είναι ίδιες με την Ελλάδα, όπου κάτοικοι στην Καρδίτσα ανέβηκαν στις ταράτσες των σπιτιών τους για να γλιτώσουν τα ορμητικά νερά. Οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε απέραντα ποτάμια, που παρασέρνουν ό,τι βρουν στο πέρασμά τους, από αυτοκίνητα μέχρι ανθρώπους.
  • Η αντίδραση των λιβυκών αρχών: Οι Αρχές της Λιβύης κήρυξαν τη χώρα σε κατάσταση ακραίας έκτακτης ανάγκης, δίνοντας εντολή για κλείσιμο σχολείων και καταστημάτων. Είχε επίσης επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας τις τελευταίες δύο ημέρες
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
flex-car.gr