Ένα νέο ηχητικό ντοκουμέντο βλέπει το φως της δημοσιότητας λεπτά μετά τον τραγικό θάνατο του 36χρονου Αντώνη, που τον έσπρωξαν από τον καταπέλτη του Blue Horizon, με αποτέλεσμα να πνιγεί.

Η εκπομπή «Το πρωινό» παρουσίασε τον διάλογο του καπετάνιου με το Λιμεναρχείο, όπου ενημέρωνει ότι «ένας επιβάτηςπροσπάθησε να μπει μέσα, γλίστρησε και έπεσε στη θάλασσα». «Μπλέξαμε, μπλέξαμε» αναφωνεί.

Υπενθυμίζουμε ότι καπετάνιος και ύπαρχος προφυλακίστηκαν, ενώ ελεύθεροι είναι ο υποπλοίαρχος και ο λοστρόμος του Blue Horizon μετά από διαφωνία ανακρίτριας και εισαγγελέως.

Ακολουθεί ο διάλογος:

Μέλος Πληρώματος: Ναι με ακούτε; Έπεσε ένας επιβάτης στη θάλασσα, προσπαθούσε να ανέβει στον καταπέλτη. Νέος είναι, νέος. Στον καταπέλτη πίσω επιπλέει, μου είπαν τα παιδιά. Όταν ο καταπέλτης ήταν στην αποβάθρα εγώ είχα ξεκινήσει.

Πλοίαρχος: Από το Blue Horizon ο Πλοίαρχος είμαι. Ένας επιβάτης πήγε να πηδήξει. Γεια σας θάλαμος επιχειρήσεων; Με ακούτε;

Μέλος Πληρώματος: Την ώρα που ήμασταν έτοιμοι να ξεκινήσουμε έρχεται ένας επιβάτης, προσπάθησε να μπει μέσα, γλίστρησε και έπεσε στη θάλασσα. Με το που είχε ξεκινήσει.

Πλοίαρχος: Πιάστηκε από τον καταπέλτη, δεν πάτησε μόνο έβαλε το πόδι του για να ανέβει αλλά γλίστρησε και ο καταπέλτης ήταν σηκωμένος. Την ώρα που είχαμε πάρει άδεια κανονικά για να ξεκινήσουμε, αμολήσαμε, σηκώσαμε τον καταπέλτη από το έδαφος ξαφνικά είδα έναν επιβάτη που προσπάθησε να μπει μέσα στο πλοίο και γλίστρησε. Τώρα επιβάτης ήταν, είχε, δεν είχε εισιτήριο, δεν την ξέρω αυτή την λεπτομέρεια. Από την κάμερα τον είδα εγώ, αλλά την ώρα που τον είδα είχαμε φύγει. Προσπάθησε να μπει στο βαπόρι που είχε ξεκινήσει και έπεσε στη θάλασσα. Παραπέρα δεν ξέρω την κατάστασή του.

Ύπαρχος: Όχι τον βγάλανε. Πνιγμένο. Πεθαμένο.

Πλοίαρχος: Μου έπεσε ένας στη θάλασσα, πήδηξε να μπει μέσα, δεν πρόλαβε, γλίστρησε και έπεσε στη θάλασσα και από ότι έμαθα είναι πνιγμένος. Μπλέξαμε, μπλέξαμε!