Τους 15 έφτασαν οι νεκροί από την κακοκαιρία Daniel καθώς η σορός που εντοπίστηκε νωρίτερα από το Λιμενικό στον Παγασητικό Κόλπο ανήκει σε αγνοούμενο.

Ο λόγος για 42χρονο που αγνοούνταν μετά την παράσυρσή του από ορμητικά νερά στην Αγία Αικατερίνη στον Βόλο. Πλέον οι αγνοούμενοι είναι δυο. Πρόκειται για ζευγάρι από την Αυστρία που αγνοείται από τις 7 Σεπτεμβρίου στα Ποτιστικά Πηλίου.

Το πρωί της Κυριακής βρέθηκαν οι σοροί άλλων δυο ανθρώπων στη Μεταμόρφωση Καρδίτσας, και ενός άνδρα 56χρόνων ανάμεσα στους οικισμούς του Αγίου Δημήτριου και του Πέτρινου στην Καρδίτσα.

Χθες το βράδυ εντοπίστηκε και η σορός ενός άνδρα στην παραλία των Ελληνικών στην Εύβοια, η οποία ανήκει σε 77χρονο που ήταν αγνοούμενος από τις 6 Σεπτεμβρίου από το Πάλτση Πηλίου.

Συνεχίζει να «απειλεί» ο Πηνειός

Την ίδια ώρα, ανησυχία εξακολουθεί να προκαλεί η στάθμη στον Πηνειό. Σύμφωνα με την ενημέρωση του εκρπόσωπου Τύπου του ΠΣ, Γιάννη Αρτοποιού, η κατάσταση στον Πηνειό παραμένει στα ίδια επίπεδα και τα επιχειρησιακά δεδομένα αξιολογούνται τόσο από το ΕΣΚΕΔΙΚ όσο και το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ το οποίο βρίσκεται εντός στρατοπέδου 1ης Στρατιάς στη Λάρισα.

«Οι πολίτες των περιοχών που εξελίσσεται η πλημμυρική δραστηριότητα θα πρέπει να είναι σε εγρήγορση και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών. Κυρίες και κύριοι παραμένουμε όλοι στο πεδίο των επιχειρήσεων για όσο χρειαστεί» τόνισε ο κ. Αρτοποιός.

Στην Λάρισα ο πρωθυπουργός για τα μέτρα στήριξης

Στην Λάρισα βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όπου στις 19:00 θα κάνει δηλώσεις από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις για τα μέτρα στήριξης των πληγέντων.

Αυτή τη στιγμή στο κτίριο της Περιφέρειας, όπου και βρίσκεται ο πρωθυπουργός, πραγματοποιείται σύσκεψη παρουσία υπουργών και υπηρεσιακών παραγόντων καθώς και του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού.

Κοντά στο κτίριο της Περιφέρειας συγκεντρώθηκαν μέλη συλλογικοτήτων για να διαμαρτυρηθούν, απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις και σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια.