Ακόμη ένα σοβαρό πρόβλημα θα έχει να διαχειριστεί ο Δημήτρης Ιτούδης, καθώς ο Ντίνος Μήτογλου τραυματίστηκε και δεν θα δώσει το «παρών» στο Παγκόσμιο Κύπελλο που για την Εθνική μπάσκετ αρχίζει το Σάββατο (26/8, 11:45) στη Μανίλα με αντίπαλο την Ιορδανία.

Συγκεκριμένα ο 27χρονος φόργουρντ χτύπησε σε ανύποπτη φάση της προπόνησης και διαπιστώθηκε από τις εξετάσεις πως υπέστη ρωγμώδες κάταγμα βάσης μικρού δακτύλου στο αριστερό χέρι.

Το μεγαλύτερο ζήτημα αφορά το γεγονός πως δεν μπορεί να αντικατασταθεί, καθώς πλέον δεν επιτρέπονται αλλαγές στο ρόστερ. Αναπόφευκτα δημιουργείται ένα τεράστιο κενό στο «4», αλλά και στο «5», καθώς ο Μήτογλου πατάει και στις δύο θέσεις.

Αναγκαστικά η απουσία του θα καλυφθεί εκ των έσω, με τον Θανάση Αντετοκούνμπο να καλείται να βγει μπροστά. Στη συγκεκριμένη θέση θα πάρουν λεπτά και οι Ιωάννης Παπαπέτρου αλλά και ο Κώστας Παπανικολάου.

Η Εθνική πλέον μένει με 11 ετοιμοπόλεμους παίκτες. Τους: Γουόκαπ, Μωραΐτη, Λούντζη, Μποχωρίδη, Λαρεντζάκη, Παπανικολάου, Ρογκαβόπουλο, Αντετοκούνμπο, Παπαπέτρου, Παπαγιάννη και Χατζηδάκη.