Η ατζέντα της ημέρας: Το έγκλημα στη Νέα Φιλαδέλφεια – Η «κόλαση» στον ευρωπαϊκό νότο – Η Εθνική που προβλημάτισε

Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία από την άγρια δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή στη Ν.Φιλαδέλφεια κατά την διάρκεια συμπλοκών με Κροάτες χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεπ. Σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν για τη στάση της ΕΛ.ΑΣ. που ενώ γνώρισε για τις κινήσεις τους δεν έλαβε τα απαραίτητα μέτρα.

1

Τα λάθη και οι παραλείψεις της ΕΛ.ΑΣ. στη Νέα Φιλαδέλφεια

2

Πυρκαγιές στην Πορτογαλία, σε συναγερμό η Ισπανία

  • Μάχη εδώ και τέσσερις μέρες: Εκατοντάδες πυροσβέστες μάχονται κατά της πυρκαγιάς που μαίνεται εδώ και τέσσερις ημέρες στην νοτιοδυτική Πορτογαλία κοντά στην τουριστική περιοχή Αλγκάρβε, με κατοίκους και τουρίστες να απομακρύνονται σε ασφαλή σημεία.
  • Στάχτη χιλιάδες στρέμματα: Άλλη μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή της Λέιρια, στην κεντρική Πορτογαλία βρίσκεται σε ύφεση, αφού έκαψε 70.000 στρέμματα.
  • Επιφυλακή στην Ισπανία: Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται και η γειτονική Ισπανία. Οι θερμοκρασίες σήμερα αναμένεται να φθάσουν τους 44°C, στην κορύφωση του τρίτου για το καλοκαίρι κύματος καύσωνα. Το περασμένο σαββατοκύριακο, περισσότερα από 10.000 κάηκαν στην Ισπανία. Η τέταρτη μεγάλη πυρκαγιά των ημερών ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας στην Εστρεμαδούρα, στην κοινότητα Βαλένθια ντε Αλκάνταρα.

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Παραδόθηκε το σύστημα τηλεδιοίκησης στον ΟΣΕ

  • Ποια τμήματα αφορά; Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΣΕ πραγματοποιήθηκε η διοικητική παραλαβή προς χρήση από την ΕΡΓΟΣΕ στον ΟΣΕ της σηματοδότησης του τμήματος της διπλής γραμμής από Λάρισα μέχρι το Πλατύ, μήκους 130 χλμ.
  • Κέντρο Ελέγχου Κυκλοφορίας στη Λάρισα: Παράλληλα, παραδόθηκε το Κέντρο Ελέγχου Κυκλοφορίας (ΚΕΚ) της Λάρισας, το οποίο ελέγχει την κυκλοφορία των συρμών σε μήκος 200 χιλιόμετρων διπλής σιδηροδρομικής γραμμής, στο τμήμα από τον Δομοκό έως το Πλατύ.
  • Τι ακολουθεί; Τέλος, μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου θα αποδοθεί στην κυκλοφορία και το τελευταίο τμήμα σηματοδότησης, από Οινόη μέχρι Τιθορέα, το οποίο θα ελέγχεται από το Κέντρο Ελέγχου Κυκλοφορίας του τμήματος ΣΚΑ – Τιθορέα.
4

Το τελευταίο αντίο στην Sinéad O'Connor

  • Χιλιάδες θαυμαστές στην κηδεία της: Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην παράλια πόλη Bray της Ιρλανδίας προκειμένου να που ένα τελευταίο αντίο στην αγαπημένη τους Sinéad O’Connor.
  • Ασαφή τα αίτια θανάτου: Η οικογένειά της δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες για την τελετή ή την ταφή, η οποία έγινε 13 ημέρες αφότου η αστυνομία βρήκε την τραγουδίστρια χωρίς τις αισθήσεις της σε διαμέρισμα στο νότιο Λονδίνο, προκαλώντας παγκόσμια θλίψη. Η αιτία του θανάτου της παραμένει ασαφής.
  • Οι ψυχικές διαταραχές και το καταφύγιο στο Δουβλίνο: Η O’Connor, η οποία χρησιμοποιούσε επίσης το μουσουλμανικό όνομα «Shuhada’ Sadaqat» μετά τη μεταστροφή της στο Ισλάμ πάλευε με ψυχικές διαταραχές, ενώ η προσωπική της ζωή υπήρξε κατά διαστήματα ιδιαίτερα ταραχώδης. Στο Bray νότια του Δουβλίνου, εκεί όπου έζησε για 15 χρόνια και που θεωρούσε ότι ήταν το σπίτι της βρήκε ένα είδος καταφυγίου.
5

Ήττα για την Εθνική μπάσκετ από τη Σερβία

  • Προβλημάτισε στην επίθεση: H Εθνική ομάδα μπάσκετ στο πρώτο παιχνίδι της για το Ακρόπολις ηττήθηκε 71-64 από τη Σερβία με την αστοχία στην επίθεση να δίνει νωρίς προβάδισμα στους Σέρβους.
  • Έβγαλε αντίδραση: H Εθνική μάζεψε τη μισή απόσταση ως το φινάλε της τρίτης περιόδου αλλά δεν ήταν αρκετή για την ανατροπή. Ο Νίκος Ρογκαβόπουλος αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος και στο 33′ το σκορ ήταν πλέον 59-59.
  • Οι επόμενοι αγώνες: Την Πέμπτη (10/8, 19:45) η Ελλάδα θα βρει απέναντι της την Εθνική Ιταλίας και στη συνέχεια θα δώσει δύο παιχνίδια με ΗΠΑ και Γερμανία στο Άμπου Ντάμπι, ολοκληρώνοντας έτσι το πρόγραμμα προετοιμασίας της πριν το MundoBasket.
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
flex-car.gr