Ακαριαία, από δόλωμα εμποτισμένο με υδροκυάνιο, πέθανε ένας οικόσιτος σκύλος ράτσας Λαμπραντόρ, στην Πτολεμαΐδα.

Στην σοβαρή και συνάμα σοκαριστική καταγγελία προχώρησε ο κάτοχος του άτυχου σκύλου ο οποίος θανατώθηκε από το δηλητηριώδες σκεύασμα απλά μυρίζοντάς το κατά την διάρκεια της βόλτας του.

Το περιστατικό, όπως αναφέρει ο Αλέξανδρος Κοτζαίτσης, συνέβη το απόγευμα της περασμένης Τρίτης,(25/07/23) όταν ο πατέρας του έβγαλε το τριών ετών ζώο στο μικρό πάρκο, πίσω από το Δημαρχείο Εορδαίας, κοντά στο 1ο Γυμνάσιο, όπως, κάνουν και όλοι οι κάτοχοι σκύλων στην ίδια περιοχή, γιατί, έχει γρασίδι.

Κάποια στιγμή, ο σκύλος απομακρύνθηκε, και σε μικρή απόσταση, «μύρισε κάτι άσπρο που έμοιαζε σαν κερί, χωρίς να το καταναλώσει, απλά το μύρισε». Σε ένα λεπτό το ζώο, άρχισε να κάνει σπασμούς και έπεσε κάτω, ενώ αμέσως κλήθηκε κτηνίατρος φθάνοντας επί τόπου, και μετά από λίγο ενημέρωσε, ότι ο σκύλος βρήκε ακαριαίο θάνατο, ενώ, όταν «του έδειξαν το κομμάτι κρέατος , αποφάνθηκε ότι πρόκειται για υδροκυάνιο, ένα από τα ισχυρότερα δηλητήρια που επιφέρει άμεσα τον θάνατο».

Στο Αστυνομικό τμήμα Πτολεμαΐδας έγινε καταγγελία, και λεπτομερής αναφορά του γεγονότος, ενώ, παραδόθηκε και το επικίνδυνο σκεύασμα . Η υπόθεση διερευνάται.