Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους – απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση μια φορά το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα και καταβολή εγγύησης 10.000 ευρώ- αφέθηκε ο πάτερ Αντώνιος. Κατά την απολογία του αρνήθηκε τα πάντα, ενώ αμέσως μόλις του γνωστοποιήθηκε η απόφαση υποστήριξε ότι έχει συγχωρέσει τα παιδιά.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ ο πάτερ Αντώνιος υποστήριξε: «Έχω ήδη συγχωρήσει τα παιδιά για τα λάθη τους και για όλα όσα κάποιοι τους έβαλαν να πουν εν αγνοία τους. Ελπίζω τα παιδιά να καταλάβουν τα λάθη τους και να μετανοήσουν πρώτα για τους ίδιους και μετά για τα υπόλοιπα παιδιά της Κιβωτού, που στην ουσία τους κατέστρεψαν τη δεύτερη οικογένεια και το σπίτι τους. Εύχομαι όλοι αυτοί που τους έχουν υποκινήσει να καταλάβουν το λάθος τους και να τους ανοίξει ο Θεός τα μάτια για να δουν τι κακό έχουν κάνει και σε αυτά τα παιδιά αλλά και στην κοινωνία γενικότερα».

Στη διάρκεια της απολογίας του, ο πάτερ Αντώνιος, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Πρόκειται για δύο καταγγελίες προκλητικά και αυταπόδεικτα ψευδείς και αναιρούμενες. Η μεθοδευμένη δράση του 19χρονου εξακολουθεί αφού περιφέρεται στις δομές, προσπαθώντας να στηρίξει τα ψέυδη του. Ευτυχώς τον διαψεύδουν κατηγορηματικά πληθώρα παιδιών».