Την Κυριακή (28/5) στις 18:00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί τελικά η ορκωμοσία της Βουλής, που προέκυψε μετά τις εκλογές της Κυριακής. Παράλληλα, το πρωί της Δευτέρας (29/5) θα γίνει η εκλογή προεδρείου και το απόγευμα της ίδιας ημέρας το νομοθετικό Σώμα θα διαλυθεί εκ νέου προκειμένου η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές στις 25 Ιουνίου.

Στο μεταξύ σε εξέλιξη είναι η διαδικασία των διερευνητικών εντολών, με τον Αλέξη Τσίπρα να μην την παραλαμβάνει από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας με την οποία συναντήθηκε νωρίτερα σήμερα. «Αναλαμβάνω ακέραια την ευθύνη για το εκλογικό αποτέλεσμα και θα σταθώ να δώσω τη μάχη», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, ενώ παράλληλα ζήτησε συγγνώμη.

«Δεν κράτησα την διερευνητική εντολή, την κατέθεσα στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, γιατί δεν προκύπτουν συσχετισμοί για τον σχηματισμό κυβέρνηση. Μια σημαντική ευκαιρία για την αλλαγή του τρόπου με τον οποίο κυβερνάται η χώρα, με την απλή αναλογική χάθηκε, νομίζω χάθηκε πριν τις εκλογές οπότε δεν υπήρχε κανείς λόγος να κρατήσω τη διερευνητική εντολή.

Αμέσως μετά η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη προκειμένου να του παραδώσει την τρίτη διερευνητική εντολή.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο για την παραλαβή της απόψε στις 18:30. Οπως μεταδίδει η Χαριλάου Τρικούπη, δεν θα κινήσει διαδικασίες, προκειμένου να τηρηθεί το παραπάνω χρονοδιάγραμμα όπως έχει συμφωνηθεί μεταξύ των αρχηγών.