Για την ένταση με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Άγκυρα κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεών τους στις 15 Απριλίου 2021 μίλησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, στο κανάλι του Γιάννη Σαρακατσάνη στο YouTube. Μάλιστα ο υπουργός χαρακτήρισε την κατάσταση που δημιουργήθηκε «φρίκη».

«Οι Τούρκοι έκαναν μια παράνομη συμφωνία με τη Λιβύη, μοίρασαν αυτό που δεν τους ανήκει, τι ήταν αυτό; Η δική μας Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη. Με τη Συμφωνία με την Αίγυπτο ξεκαθαρίσαμε τι ανήκει σε ποιον. Δείξαμε ότι μπορούμε να συμφωνούμε με όλους, μένει η Τουρκία. Και φίλοι είμαστε και μαλώσαμε».

Στη συνέχεια περιέγραψε τον καβγά με τον Τσαβούσογλου. «Στην Άγκυρα μαλώσαμε. Η ατμόσφαιρα που αναγκάστηκε στο τραπέζι να καθίσει δίπλα μου ήταν φρίκη, τα πρώτα 20 λεπτά ήταν πάγος, δεν μιλούσε άνθρωπος. Μαλώσαμε όμως για κάτι που δεν μπορούσε να γίνει ανεκτό, δεν μπορεί να είσαι μέσα στην Άγκυρα, να ακούς ισχυρισμούς που είναι τελείως αντίθετοι με το διεθνές δίκαιο και να μένεις σιωπηλός, απλώς και μόνο επειδή είσαι φιλοξενούμενος ενός φίλου σου. Δε γίνονται αυτά τα πράγματα. Είναι ξέρετε το γνωστό «φίλος μεν, φιλτάτη δε η αλήθεια». Και αυτή η σχέση βοηθάει, βοηθάει στο να υπάρχει ένα κανάλι επικοινωνίας»

Για τη σχέση Ελλάδας και Τουρκίας ο Νίκος Δένδιας ανέφερε: «Περάσαμε δύσκολα (Ελλάδα-Τουρκία). Φτάσαμε στα όρια του πολέμου. Ελλάδα και Τουρκία έχουν κοινά συμφέρονται. Και αν η Τουρκία καταλάβει ότι το να λύσει τη διαφορά της με την Ελλάδα είναι και προς το δικό της συμφέρον – το συμφέρον μιας ευρωπαϊκής, δημοκρατικής, πλούσιας Τουρκίας, όχι μιας αυτοκρατορικής, οπισθοδρομικής Τουρκίας, εξαρτάται για ποιά Τουρκία μιλάμε – τότε μπορούμε να βρούμε άκρη» επισημαίνει.

Ο καβγάς με τον Τσαβούσογλου:

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε επίσης στον ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ, τον οποίο χαρακτήρισε «συνομιλητή με ενδιαφέρον». «Αρχικά σου επιτίθεται. Εμένα την πρώτη φορά που με είδε με «τηγάνιζε» επί δυόμισι ώρες. Για να έχετε μια εικόνα, μια νορμάλ υπουργική επίσκεψη κρατάει τρεις. Αυτή κράτησε εφτά» δήλωσε χαρακτηριστικά. Για τον Εμανουέλ Μακρόν είπε ότι είναι «εντυπωσιακός ηγέτης, έχει προδιαγραφές εκπληκτικού προέδρου».