Στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου διακομίσθηκαν  διασωληνωμένοι και με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις οι δύο από τους πέντε τραυματίες του θανατηφόρου τροχαίου που συνέβη στο ύψος της σήραγγας του Πλαταμώνα, όταν λεωφορείο του ΚΤΕΛ που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Αθήνα, έπεσε πάνω σε δύο επιβατικά αυτοκίνητα τα οποία ήταν σταματημένα στην Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης επί της ΠΑΘΕ.

Πρόκειται για έναν  23χρονο και ένα 28χρονος  εκ των οποίων ο ένας χειρουργείται ενώ και ο δεύτερος θα χειρουργηθεί μετά την ολοκλήρωση των εξετάσεων στις οποίες υποβάλλεται.

Η κατάστασή και των δύο είναι κρίσιμη.

Υπενθυμίζεται ότι από την πρόσκρουση έχασε τη ζωή τους ένας 19χρονος που επέβαινε σε ένα από τα δύο ΙΧ.

Η ανακοίνωση των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης

Ανακοίνωση εξέδωσαν τα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης για το θανατηφόρο τροχαίο. Σύμφωνα με αυτήν, «παρά την προσπάθεια του εξαιρετικά έμπειρου οδηγού, η θέση των ΙΧ ήταν τέτοια, που δεν κατέστη δυνατή η αποφυγή του δυστυχήματος».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Διώροφο λεωφορείο της εταιρείας μας, με 75 επιβάτες, που ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη προς Αθήνα, εκτελώντας το δρομολόγιο των 23.59, κινούμενο με κανονική ταχύτητα όπως εμφαίνεται από την τηλεματική, προσέκρουσε σε δύο σταθμευμένα επί της Εθνικής οδού Ι. Χ., μετά την έξοδο από τούνελ στην περιοχή της Λεπτοκαρυάς. Παρά την προσπάθεια του εξαιρετικά έμπειρου οδηγού, η θέση των Ι. Χ. ήταν τέτοια, που δεν κατέστη δυνατή η αποφυγή του δυστυχήματος.