Ο Μέγας Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Αγαθάγγελος Σίσκος, συνελήφθη στην Κωνσταντινούπολη για κλοπή ρολογιού τσέπης μεγάλης αξίας, το οποίο είχε κατασκευασθεί για συλλεκτική συλλογή το 1800.

Η αξία του ρολογιού φέρεται να ανέρχεται σε 500.000 τουρκικές λίρες, δηλαδή 24.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον «Εθνικό Κήρυκα» ο Μέγας Αρχιμανδρίτης οδηγήθηκε στη φυλακή από όπου αποφυλακίστηκε με παρέμβαση της αστυνομικής φρουράς του Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Κατά την ίδια πηγή, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος τον έβαλε σε αργία επ’ αόριστον, ενώ εμφανίζεται φοβερά προβληματισμένος και λυπημένος για το συμβάν διότι διασύρεται το Πατριαρχείο.

Η ιδιοκτήτρια του καταστήματος σε δηλώσεις της στα Μέσα Ενημέρωσης της Τουρκίας είπε, μεταξύ άλλων, ότι «είναι κρίμα διότι ο δράστης είναι μέλος της Πατριαρχικής Αυλής κι έπρεπε να σκέπτεται τον θεσμό που εκπροσωπεί και να είναι πιο προσεκτικός».

Σημειώνεται ότι ο Μέγας Αρχιμανδρίτης Αγαθάγγελος Σίσκος, ο οποίος κατάγεται από την Καστοριά, πήγε στο Πατριαρχείο ως λαϊκός και εκεί χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος, είναι και Αρχαιοφύλακας του Οικουμενικού Πατριαρχείου.