Για ακόμη μια φορά, 5η μέχρι στιγμής στη ζωή του, ετοιμάζεται να παντρευτεί ο μεγιστάνας των αυστραλιανών ΜΜΕ, 92 χρονών σήμερα, Ρούπερτ Μέρντοχ.

Σε συνέντευξή του στην αμερικανική εφημερίδα «New York Post» που του ανήκει, ο 92χρονος βαρόνος των μίντια αποφάσισε να αποκαταστήσει την 66χρονη Αν Λέσλι Σμιθ.

Η νέα εκλεκτή της καρδιάς του, πρώην πνευματική καθοδηγήτρια αστυνομικών στο Σαν Φρανσίσκο, ήταν παντρεμένη με τον μουσικό και επιχειρηματία Τσέστερ Σμιθ, ο οποίος δραστηριοποιείτο στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο, μέχρι το θάνατό του το 2008.

Η Σμιθ υποστήριξε ότι η ενασχόληση του εκλιπόντα συζύγου της με τα ΜΜΕ είχε ως αποτέλεσμα να «μιλάει την ίδια γλώσσα» με τον νέο της σύντροφο, αποκαλώντας μάλιστα τη γνωριμία της μαζί του ως «θείο δώρο και για τους δύο».

«Είμαι χήρα εδώ και 14 χρόνια. Ο σύζυγός μου ήταν επιχειρηματίας, όπως ο Ρούπερτ… Μιλάμε την ίδια γλώσσα. Μοιραζόμαστε τις ίδιες απόψεις. Από αυτή την άποψη, έχω μια εμπειρία», όπως είπε η Σμιθ.

Ο Μέρντοχ έκανε πρόταση γάμου στη νέα του σύντροφο μόλις έξι μήνες μετά τη γνωριμία τους και λιγότερο από ένα χρόνο μετά το διαζύγιο με την τέταρτη σύζυγό του και πρώην σούπερ μόντελ, Τζέρι Χολ. Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα «Ιndependent», η Τζέρι Χολ δηλώνει «συντετριμμένη από τα νέα του αρραβώνα του», καθώς «είναι ακόμα ερωτευμένη μαζί του».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ρούπερτ Μέρντοχ ελέγχει μια τεράστια αυτοκρατορία ΜΜΕ, σε Ευρώπη, Αυστραλία και Αμερική, που περιλαμβάνει εφημερίδες, ραδιοφωνικούς σταθμούς και τηλεοπτικά δίκτυα. Μερικά από τα πιο διάσημα μέσα που διαθέτει είναι τo αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο «Fox News», η βρετανική εφημερίδα Times του Λονδίνου και η η αμερικανική «Wall Street Journal».

Η συνολική του περιουσία ανέρχεται στα 17 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό Forbes. Ο Αυστραλός δισεκατομμυριούχος έχει παντρευτεί συνολικά τέσσερις φορές και από τους τρεις πρώτους γάμους του έχει αποκτήσει έξι παιδιά.