Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αγχώθηκε αλλά τελικά κατάφερε να πάρει τη νίκη με 2-1 απέναντι στη Φούλαμ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του FA Cup, εκεί όπου θα «παλέψει» με την Μπράιτον για μια θέση στον τελικό.

Φερνάντες με πέναλτι και Σάμπιτσερ τα γκολ της ανατροπής για την ομάδα του Τεν Χαγκ, που βρέθηκε πίσω στο σκορ με το γκολ του Μίτροβιτς στο 50′, με τον Πορτογάλο να βάζει το «κερασάκι στην τούρτα» της πρόκρισης στο 90+6′. Με εννέα παίκτες ολοκλήρωσαν το ματς οι φιλοξενούμενοι λόγω διπλής αποβολής στη φάση του 1-1.

Οι δύο ομάδες είχαν τις ευκαιρίες τους να σκοράρουν στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης, ωστόσο οι Ντε Χέα και Λένο κράτησαν το μηδέν όποτε χρειάστηκε. Η Φούλαμ πίεσε με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους και προειδοποίησε στο 49′ με τον Ντε Χέα να λέει και πάλι όχι σε σου του Γουίλιαν.

Από το κόρνερ ωστόσο ο Ντιόπ έβαλε την προβολή στο πρώτο δοκάρι και ο Μίτροβιτς έγινε αποδέκτης της μπάλας, ανοίγοντας το σκορ από κοντά.

Η Γιουνάιτεντ απείλησε με τον Βέγκχορστ στο 54′ και στο 66’ ο Ντε Χέα πραγματοποίησε μια ακόμη τεράστια επέμβαση σε κεφαλιά του Σέρβου φορ των φιλοξενούμενων. Τελικά στο 70′ και ύστερα από παρέμβαση του VAR, καταλογίστηκε πέναλτι υπέρ της Γιουνάιτεντ, μετά από χέρι του Γουίλιαν πάνω στη γραμμή.

Ο διαιτητής απέβαλλε τον Βραζιλιάνο όπως και τον Μίτροβιτς που διαμαρτυρήθηκε έντονα. Μάλιστα 2 λεπτά αργότερα, μετά από σέντρα του Σο από αριστερά ο Ζάμπιτσερ με φοβερό τακουνάκι έγραψε το 2-1.

Η ομάδα του Τεν Χαγκ βρήκε και τρίτο γκολ στην τελευταία φάση του αγώνα ξανά με τον Φερνάντες, που έφυγε στην αντεπίθεση και πλάσαρε ιδανικά για το 3-1.