Το «παρών» στις πορείες διαμαρτυρίας για τον άδικο θάνατο των 57 συνανθρώπων, που προκάλεσε η σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη, έδωσαν εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού χώρου.

Όμως, οι φωτογραφίες που τους εμφανίζουν χαμογελαστούς να ποζάρουν κατά την διάρκεια της πορείας προκάλεσαν πληθώρα αντιδράσεων, με ορισμένους χρήστες του διαδικτύου να κάνουν λόγο για ασέβεια στη μνήμη των θυμάτων του πολύνεκρου δυστυχήματος.

Δείτε μερικά από τα σχόλια των χρηστών:

Θέλοντας να απαντήσει σε αυτά τα σχόλια, ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας (ο οποίες εμφανίζεται και στις φωτογραφίες αυτές), έκανε μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, στην οποία κάνει λόγο για «ανθρώπινο συναίσθημα» υπογραμμίζονται ότι «η οικογένεια των ηθοποιών δεν βλέπεται κάθε μέρα και πως είναι ανθρώπινο συναίσθημα να βλέπεις τους φίλους σου να αγωνίζονται μαζί σου και ως εκ τούτου αυτό εξωτερικεύεται με χαμόγελο».

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

«Σήμερα που φαίνεται πόσο τρόμαξαν οι πραγματικοί υπεύθυνοι της τραγωδίας των Τεμπών, προσπαθούν με κιτρινισμό, έντυπα κ διάφοροι εκ δεξιάς προερχόμενοι μέσα στα social media να αμαυρώσουν την τεράστια συμμετοχή μας στην μεγαλειώδη συγκέντρωση του λαού επιλέγοντας φωτογραφικό υλικό που » χαμογελάμε» ή και «γελάμε» όπως λένε. Ξεχνούν οι αχρείοι πως η οικογένεια των ηθοποιών δεν βλέπεται κάθε μέρα και πως είναι ανθρώπινο συναίσθημα να βλέπεις τους φίλους σου να αγωνίζονται μαζί σου και ως εκ τούτου αυτό εξωτερικεύεται με χαμόγελο! Ξεχνούν ότι μέσα στο τεράστιο πένθος όλων μας ή χαρά είναι μεγάλη όταν βλέπεις ότι ο λαός επιτέλους, κι έστω σοκαρισμενος από το τραγικό συμβάν και την ανευθυνότητα των κυβερνώντων, ξεχύθηκε αγανακτισμένος στους δρόμους.. Αχρείοι υποκριτές που δεν τολμάτε να βγείτε στους δρόμους κριτικάρετε με όποιο βρώμικο τρόπο θέλετε! Δεν θα μας πτοήσετε! Εμείς τιμάμε τους αθώους που έχασαν των ζωή τους και με χαμόγελο κ χαρά, που είναι μέσα στην πορεία της ζωής, μαζί με τους νέους πάμε μπροστά να διορθώσουμε την πατρίδα μας που εσείς καταντήσατε ετσι…Εσείς ασχοληθείτε με το πενθόμετρο , την λάσπη και την κακία σας».