Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις για το περιστατικό με την ηλικιωμένη γυναίκα στον Ωρωπό. Το ένα από τα δύο μέλη του πληρώματος του ιδιωτικού ασθενοφόρου  τίθεται σε αργία όπως έκανε γνωστό με ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας, καθώς είναι και υπάλληλος σε νοσοκομείο.

Την ίδια ώρα  επενέβη ο διευθύνων την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας ζητώντας τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης για το περιστατικό, ενώ Ενορκη Διοικητική Εξέταση διενεργεί και ο Δήμος Ωρωπού – για λογαριασμό του οποίου ήταν μισθωμένο το ιδιωτικό ασθενοφόρο – με σύσταση προς την εταιρεία να απομακρύνει τους δύο υπαλλήλους.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του υπ. Υγείας

Αναφορικώς με το άθλιο περιστατικό απάνθρωπης συμπεριφοράς στον Ωρωπό το συγκεκριμένο πλήρωμα αφορά σε ιδιωτικό ασθενοφόρο που δεν σχετίζεται με το ΕΚΑΒ και το υπουργείο Υγείας

Ωστόσο ο ένας από τους δύο ιδιωτικά εργαζόμενους προκύπτει ότι παράλληλα είναι και υπάλληλος σε νοσοκομείο με δυνατότητα άσκησης ιδιωτικού έργου.

Ως εκ τούτου, παρόλο που η πράξη του έχει γίνει στο πλαίσιο του ιδιωτικού έργου άσχετα από τα υπαλληλικά του καθήκοντα, λόγω της απαξίας της πράξης του τίθεται με εντολή του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη άμεσα σε αργία και κινείται η διαδικασία απόλυσης του.

Διατάχθηκε ποινική προκαταρκτική εξέταση

Εισαγγελική έρευνα διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αντώνης Ελευθεριάνος για τις φωτογραφίες ντροπής που δημοσιοποιήθηκαν, στις οποίες εμφανίζεται πλήρωμα ασθενοφόρου να βρέχει με λάστιχο γυμνή γυναίκα που βρίσκεται ξαπλωμένη σε κουβέρτα σε πυλωτή πολυκατοικίας.

Ο κ. Αντώνης Ελευθεριάνος διέταξε τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής έρευνας για τα αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος που αφορούν βασανιστήρια και προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας για το περιστατικό που δημοσιοποιήθηκε και φέρεται να έγινε το Σάββατο στον Ωρωπό με πλήρωμα ασθενοφόρου εταιρίας που έχει συμβληθεί με τον Δήμο για παροχή έργου.

Ο δήμαρχος Ωρωπού με ανάρτησή του, χθες, ενημέρωσε πως για την υπόθεση διέταξε την διενέργεια ΕΔΕ και ζήτησε από την εταιρία ασθενοφόρων να απομακρύνει τους δύο εργαζόμενους που εμφανίζονται στις φωτογραφίες.